Informatiu 18 de març

La qualitat de l’aire empitjora el 2020 a la majoria de punts analitzats del Camp de Tarragona respecte l’any anterior

Les dades es desprenen de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire, impulsar per Repsol, l’AEQT i l’Institut Cerdà, a partir de les mostres recollides en 21 punts al voltant dels polígons petroquímics. En la majoria s’han superar els registres mitjans anuals de Compostos Orgànics Volàtils, benzè i 1,3 butadiè. En aquest darrer cas, hi ha hagut pics superiors als recomanats en 10 punts. 

En canvi, en cap indret els nivells de concentració de benzè no es van acostar al límit establert per la legislació. L’estudi ha analitzat la presència de fins a 60 Compostos Orgànics Volàtils diferents, la majoria dels quals encara no estan regulats. Les mostres s’han comparat amb les obtingudes en altres punts allunyats de la indústria com Prades i Barcelona. 

Aquest dijous al matí s’ha aprovat definitivament la llei de l’eutanàsia al Congrés de Diputats.

Una notícia que s’ha rebut amb molt bons ulls des de l’Associació ‘Dret a Morir Dignament’ des d’on asseguren que garanteix un dret que rep el suport d’un 87% de la població. Isabel Alonso, vicepresidenta de l’entitat, ha dit que “la llei no obliga, sinó que dóna una opció”.

Des del PP i VOX ja han anunciat que recorreran aquesta llei, però des de Dret a Morir Dignament es mostren convençuts que la llei ha vingut per quedar-se, igual com d’altres anteriors i que el que volen aquests partits és imposar la seva manera de pensar amb la prohibició.

Salut ha alertat aquest dijous que la baixada de contagis s’ha estancat i que les UCI continuen amb molta tensió, i ha demanat precaució de cara al primer cap de setmana sense confinament comarcal per als grups bombolla. 

En aquest sentit, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha subratllat que un rebrot ara podria provocar una quarta onada amb 800 malalts a l’UCI per covid-19. Comella ha admès preocupació pel que pugui passar en els propers dies i amb unes UCI amb 423 pacients, i ha remarcat que si ara es produís una quarta onada, la situació a les UCI seria pitjor que la de l’inici de la tercera, quan hi havia 320 pacients -mitjan desembre-.

Continua en marxa per quart dia consecutiu l’operatiu per trobar el windurfista de 54 anys desaparegut després de sortir al mar diumenge al matí de la zona de Vilafortuny, a Cambrils.

 Les tasques es concentren, principalment, en una zona marítima a més de 20 milles al sud i sud-est de la costa. Salvament Marítim, que coordina les operacions, manté en aquesta àrea una embarcació i un helicòpter, que estén el seu radi de recerca fins a 40 milles mar endins. En les tasques també participa la patrullera Río Martín de la Guàrdia Civil però aquest dimecres ja no ho fa l’helicòpter de Mossos. Aquest dimarts, va aparèixer una planxa a alta mar que, tot i les especulacions inicials, no es correspon a la del desaparegut. Salvament Marítim ha fet arribar avisos als navegant perquè extremin la vigilància a la zona i puguin detectar algun indici del desaparegut.

Veïns de Castellvell continuen la seva lluita contra les línies d’alta tensió. 

Les cases van ser construïdes als anys 70 sota els cables quan ja estava prohibit per llei, i encara avui demanen solucions.

La Selva del Camp i la Generalitat signen l’increment de places concertades en la futura ampliació de la residència el Vilar

La residència per a gent gran comptarà amb 35 places més, de les quals 20 seran concertades pel Departament d’Afers Socials i Famílies.

I en cultura, arriba l’exposició ‘Aranès, l’occità de Catalunya’ a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Es pot visitar fins a l’1 d’abril a la Biblioteca Infant Pere.

PUBLICITAT