Informatiu 18 de juny

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l’ús obligatori de la mascareta. 

Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. Sánchez ho ha explicat en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d’Economia celebrades a Barcelona, i ho ha emmarcat en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.

El ple de l’Ajuntament de Reus d’aquest divendres ha aprovat de manera definitiva el Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que actualitza i amplia el Pla Local de Prevenció de residus municipals pel període 2018-2022 i que ja definia la estratègia a seguir en l’àmbit de la prevenció a curt i mig termini. 

El nou Pla de Prevenció de Residus defineix un sèrie d’accions per a implantar en el municipi en els propers anys que han estat escollides en base a l’actualització del Pla anterior, a criteris de cost econòmic, potencial de prevenció de residus, complexitat d’implementació, etc. Fruit del conjunt de mesures previstes en el pla, més altres municipals i supramunicipals, s’estima que sobre el 2023 s’assolirà l’objectiu de reducció del 15% en la generació per càpita respecte els valors de l’any 2010. De totes maneres, el document estableix l’objectiu de superar aquest 15% i marca com a fita arribar als 1,15 kg/hab/dia per l’any 2025.

I sense marxa de Reus, el Tribunal Català de Contractes ha avalat la licitació del nou contracte de la brossa de Reus. L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas havia impugnat el procés, que també havia estat molt criticat pels treballadors. 

L’alcalde, Carles Pellicer, ha celebrat que el Tribunal hagi donat la raó a l’Ajuntament. Afirma que es demostra que les coses s’han fet com calia. A més, ha garantit que tots els treballadors seran subrogats per la nova adjudicatària. Això vol dir que mantindran la feina. 

L’alcalde ha explicat que la setmana vinent es posarà en contacte amb la Unió Temporal d’Empreses a qui es va adjudicar el servei de la brossa per iniciar el procés de signatura del nou contracte. La previsió és que a finals d’any, l’empresa haurà  col·locat els 3.000 contenidors nous i renovat la flota amb un centenar de vehicles.

Vinyols i els Arcs dona aquest divendres el tret de sortida a la seva Festa Major de Sant Joan.

Enguany, gràcies a la millora en la situació sanitària, amb moltes més activitats que l’any passat.

El 77% de les incidències comunicades a través del servei Línea Verde han sigut ja resoltes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest canal de comunicació directe amb l’Ajuntament compta actualment amb més de 400 persones usuàries.

I fins aquí l’informatiu d’avui divendres 18 de juny.

PUBLICITAT