Informatiu 18 de febrer

CCOO i UGT han convocat aquest migdia mobilitzacions per exigir al govern central l’increment del salari mínim i la derogació de les reformes laborals i de la llei de pensions de 2013.La convocatòria dels dos sindicats majoritaris ha portat a la mobilització no només a Barcelona sinó també a Tarragona ciutat. En concret ha estat davant de la subdelegació del govern, a la plaça Imperial Tarraco. Els manifestants han reclamat l’impuls de les taules de negociació i el foment de polítiques creació d’ocupació.

Tots dos sindicats han considerat que després d’un any de pandèmia ara era el moment de protestar. Les mobilitzacions es podrien repetir si les converses entre el govern espanyol, la patronal i els sindicats no prosperen. Javier Pacheco és el secretari general de CCOO a Catalunya.

El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha posat com a data límit l’1 de maig per derogar, encara que sigui parcialment, la reforma laboral. 

El Departament de Salut informa que aquest dijous s’han registrat 116 nous casos i 6 noves defuncions per Covid-19 a la demarcació de Tarragona.

La pressió hospitalària continua baixant, amb un total de 191 ingressats als centres sanitaris, 3 menys que ahir; i les UCI compten amb 70 persones greus, un menys que dimecres.Al Camp de Tarragona el risc de rebrot baixa a 158 punts i l’Rt es manté en 0’74; mentre que a les Terres de l’Ebre segueix en 112 punts i puja a 0’58 respectivament.

La regidoria Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència Reus Promoció, inicia la nova campanya «Reus per tu» per donar suport i promocionar el comerç i els serveis, la restauració i l’hostaleria, i la visita als espais turístics i culturals de la ciutat, com el Gaudí Centre i l’Estació Enològica.

La nova campanya té com a objectiu donar visibilitat i suport a aquests sectors afectats molt directament per les mesures de restricció adoptades a causa de la pandèmia de la COVID19 i segueix la línia comunicativa iniciada el passat mes d’octubre amb les campanyes «Cuinem per tu» i «Regala’t experiències de benestar» en el moment en què els establiments de restauració i hostaleria, i d’estètica i benestar es van veure obligats a tancar temporalment.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest dijous el decret de nomenament del nou cap de la Guàrdia Urbana. El sotsinspector Pedro Muñoz agafa el relleu del també sotsinspector Ricard Pagès, que ha ocupat el càrrec des del 2013. Muñoz, amb 31 anys d’experiència al cos municipal, ha guanyat el concurs d’oposició que s’havia convocat i completarà el procés quan superi el curs d’inspector a l’Escola de Policia de Catalunya. 

L’Ajuntament de Montbrió del Camp incorpora una bicicleta a la seva flota de vehicles. El consistori ha arribat a un acord amb l’empresa local ‘Montbike’ per a la seva cessió. Amb ella, pretenen fomentar l’ús del transport verd i sostenible.

I en cultura, l’obra de teatre «El Rei Meló» substitueix al Carnaval de l’escola Valdelors de Vandellòs. La representació d’aquesta obra, que va tenir lloc ahir a la mateixa escola, va servir per gaudir d’una festa que malauradament no s’ha pogut celebrar a cap indret del país.

PUBLICITAT