Brussel·les proposa un passaport sanitari gratuït per verificar amb un QR la vacunació, haver passat el virus o ser negatiu en COVID-19.
La Comissió Europea ha presentat aquest matí la proposta sobre aquest document de viatge que, a l’espera del vistiplau dels governs europeus, no estarà llest abans de juny, ja que l’executiu europeu trigarà almenys tres mesos a fer-lo operatiu a nivell tècnic. De totes maneres, quedarà en mans dels estats decidir quines proves accepten com a salconduit, així com les restriccions de moviment per la Covid. De moment, la Comissió Europea ja ha avisat que els no vacunats hauran de tenir la mateixa llibertat de moviment que els vacunats mentre se sotmetin a “proves o quarantenes”.
El Departament de Salut ha presentat aquest dimecres una guia clínica “pionera” per a l’atenció de les persones amb símptomes persistents de covid-19, que afecta entre un 10% i un 20% dels contagiats.
“Sabem que és una afectació infradiagnosticada i que ens queda molt camí al davant”, ha reconegut la consellera de Salut, Alba Vergés, ja que actualment només hi ha 512 persones diagnosticades. La guia s’ha fet en col·laboració amb persones afectades, experts i professionals de l’atenció primària i marca les pautes per atendre els pacients que presenten símptomes persistents de la covid-19 més enllà de les tres setmanes, el que afecta més dones que homes, segons ha explicat el doctor Xavier Surís.
“Catalunya és el primer país a tenir una guia clínica completa per tractar les persones amb símptomes persistents de la covid”, ha destacat Vergés. Ha afegit que el text presentat, que ha comptat amb les persones afectades, és una “fita històrica” en un “temps rècord”.
A Reus, les obres del Centre Social el Roser arriben al 85% d’execució amb la previsió d’estar enllestides en les pròximes setmanes.
Els treballs de construcció de l’equipament avancen a bon ritme, i actualment es troben en la fase d’instal·lacions. El projecte arquitectònic recupera l’esperit de l’edificació original, l’antiga presó preventiva de Reus, inclosa per la Generalitat de Catalunya en el catàleg de patrimoni arquitectònic. Durant la visita de les obres amb els mitjans de comunicació, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat que es tracta d’un espai “únic al país” perquè uneix “arquitectura de prestigi, conservació del patrimoni i atenció a les persones”.
Unio de Pagesos del Baix Camp recolza les reivindicacions dels grups ecologistes sobre l’ús de l’aigua del riu Siurana. Consideren que aquest no és adequat i demanen la reactivació de la taula del Siurana per definir aquests usos.
Segons ha explicat al programa Carrer Major Josep Zacaries Ferré, membre de la permanent comarcal d’Unió de Pagesos al Baix Camp, cadascú mira la seva parcel·la i l’aigua és limitada. Per una banda uns veuen com el riu s’ha anat degradant i els altres la necessiten pels seus conreus mentre s’utilitza al Tarragonès o al Baix Camp.
Des d’Unió de Pagesos clarifiquen que actualment hi ha recursos alternatius per garantir el subministrament d’aigua en aquests dos punts del territori, i per això creuen que la solució és difícil, però no impossible.
L’Escola de Prades engega un nou projecte perquè els alumnes s’aproximin més a la natura.
Ho faran en horari escolar a través de sortides guiades per part de monitors de l’Escola Catalana de Medi Natural i Muntanya. Esperen així fomentar una vida saludable i el respecte cap a la natura.
La biblioteca de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha impulsat un concurs de fotografia.
L’objectiu és triar les 12 fotografies que sortiran al calendari del 2022 de l’ajuntament.