Informatiu 17 de juny

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat per la previsió de precipitacions intenses aquest dijous, sobretot a les comarques de Tarragona i Lleida. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi es donarà sobretot aquesta tarda i fins al vespre.

Les pluges poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a aquestes dues demarcacions. A més, els ruixats podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. Davant d’aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure.

També cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen les intensitats i acumulacions més importants.

El Departament de Salut ha obert ja el calendari de cites perquè les persones d’entre 35 i 39 anys puguin vacunar-se contra la covid-19. Fa només una setmana que es va obrir la franja d’entre 40 i 44 anys, i el ritme de reserves està avançant ràpidament. 

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha detallat avui que més de la meitat de les persones d’entre 45 i 49 anys ja han rebut la primera dosi. En el col·lectiu d’entre 40 i 44, aquest percentatge és del 20%, però ja hi ha moltes hores donades per als pròxims dies. Per aquest motiu, i tenint en compte la disponibilitat de vacunes, la doctora Cabezas ha anunciat que ja es pot començar, també a vacunar el següent tram d’edat. 

D’altra banda, la secretària de Salut Pública ha anunciat que la programació de segones dosis per a les persones nascudes entre els anys 1952 i 1961, que van posar-se la primera dosi amb la vacuna d’Oxford/AstraZeneca, passa a ser de 10 setmanes.

L’Ajuntament de Castellvell valora molt positivament la primera meitat de mandat i la bona entesa amb els seus socis de govern. 

En aquests dos anys, tot i la pandèmia, han aconseguit gran part dels principals objectius que s’havien marcat.

El dimecres 23 de juny s’obriran les piscines municipals de Vandellòs, Masboquera i Masriudoms.

El consistori farà un registre d’assistència i mesurarà la temperatura dels usuaris i usuàries a l’entrada.

En cultura, el Teatre Fortuny de Reus acollirà, durant la pròxima tardor, un total de 17 espectacles que formaran part de la seva nova programació. 

Es comptarà amb noms com els de Clara Segura, Joel Joan, Xavi Sarrià o Maria Arnal i Marcel Bagés, entre d’altres.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 17 de juny.

PUBLICITAT