Comencem l’informatiu d’avui fent un repàs de les dades de Covid-19. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot ha pujat 33 punts i ara mateix se situa en 229. Una xifra molt per sobre de la setmana del 29 de novembre, que es trobava a 133. La taxa de retransmissió del virus també ha pujat 15 centèsimes i se situa en 1,43. Mentre que la taxa de confirmats per PCR i TA se situa en 105 per cada 100.000 habitants.
Pel que fa a la incidència del virus aquesta és de 174 a 14 dies, cosa que en l’interval anterior era de 150. Tanmateix, el nombre d’hospitalitzats a la província de Tarragona també va a l’alça, ara mateix es troba a 116 pacients.
I ara marxem fins a Reus, perquè la transformació del Raval de Santa Anna en zona de vianants s’iniciarà després de Setmana Santa i durarà uns 4 mesos. De fet, l’Ajuntament està a punt d’enllestir el projecte executiu de la primera fase del projecte, ja pressupostada al pla d’inversions per a l’exercici 2021. Sembla ser, que una vegada tancat el projecte, es licitaran les obres de construcció d’un primer tram de raval, més pròxim a la plaça de Prim. Tot plegat, amb un cost de 210.000 euros.
En paral·lel a les obres, el consistori encarregarà i redactarà el projecte executiu de la segona fase, la qual inclou el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya. “El raval de Santa Anna es convertirà en una plaça allargada que transformarà els llocs de pas en llocs d’estada i relació de ciutadania, i els vehicles cediran tot el protagonisme als ciutadans”, ha explicat l’alcalde Carles Pellicer, aquest dimecres al migdia.
I ens quedem a Reus, ja que l’Ajuntament ha acordat ampliar els dies de les visites al campament que els Reis d’Orient muntaran al parc Sant Jordi a causa de l’èxit que la convocatòria ha tingut entre la ciutadania que va fer esgotar en poques hores totes les visites programades en un primer moment.
La nova programació de visites serà els dies 28, 29 i 30 de desembre, de 10:00 a 21:00 i el dia 31, de 10:00 a 19:00h. Les visites es faran en grups de 6 persones; atenent sempre les mesures de prevenció de contagis a causa de la pandèmia, decretades per la Generalitat de Catalunya. D’aquest amanera, l’ampliació de la programació de visites permetrà doblar el número de places per visitar el campament que es van oferir inicialment.
I ara anem fins a Cambrils, perquè l’ajuntament de la localitat ha lliurat els premis d’Excel·lència a l’alumnat amb la nota més alta. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Educació, Alejandro Garcia, van lliurar ahir el premi d’Excel·lència al millor expedient acadèmic de Batxillerat a Daniel Perales Ríos de l’Institut Ramon Berenguer IV i el Premi d’Excel·lència al millor expedient de Cicle Formatiu de Grau Superior a Raquel Pliakas Benítez del cicle de Gestió d’Allotjaments Turístics de l’Escola d’Hoteleria i Turisme.
Daniel Perales, amb una nota final de 9,91, i Raquel Pliakas, amb una nota final de 9,32, han rebut un diploma i un ordinador portàtil. El lliurament d’aquests premis promoguts pel Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils se celebra habitualment durant el mes de juny a la Sala de Plens, però enguany es va haver de suspendre per la pandèmia i finalmement s’han lliurat en un acte molt restringit, en el qual enguany no hi ha pogut assistir ni familiars ni amistats.
I expliquem ara que Mont-roig del Camp es troba entre les 50 entitats locals i ajuntaments que demanen al Govern Espanyol tenir recursos per la transició energètica. L’Ajuntament de Mont-roig i diverses entitats locals s’han unit per presentar al·legacions conjuntes sobre les comunitats energètiques. De la província de Tarragona, només tres municipis formen part d’aquest iniciativa: Mont-roig, Flix i Senán, que té com a objectiu demanar recursos per fer un canvi i emprendre el camí cap a la transició energètica.
Des del consistori montrogenc ja fa temps que treballa en l’ús d’energies netes com el projecte per la creació de l’Ecoespai i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Així doncs, Mont-roig s’adhereix a una proposta d’altres ajuntaments catalans com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Granollers o Girona i d’altres punts d’Espanya com Cadis, Pamplona o Ronda.
La Selva del Camp s’adhereix a l’Agrupació de Jutjats de Pau per tal de millorar i professionalitzar el servei. L’associació compta amb els municipis de Castellvell, Almoster, l’Albiol i la Selva del Camp, que en serà la seu central. Ens ho explica Antonio Mellado des de Ràdio La Selva.
I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 17 de desembre.