Informatiu 16 de juny

El Procicat ha aprovat avui dimecres l’autorització per a espais de ball en les festes majors i envelats. A més, ha ampliat de sis a deu les persones que poden seure en una mateixa taula a les terrasses de bars i confirmats. 

D’altra banda, l’organisme ha confirmat que els locals d’oci nocturn podran tornar a l’activitat el 21 de juny i que podran tenir obert fins a dos quarts de 4 de la matinada. Aquesta autorització estarà vigent, almenys, fins al 5 de juliol. 

Tal com ja s’havia avançat, els locals hauran de registrar el nom dels clients i guardar-lo durant un mes. Les discoteques més grans hauran de vendre les entrades de forma anticipada i electrònica, mentre que els locals més petits podran fer el registre de manera manual.

Dilluns vinent, 21 de juny, també s’aixecarà la prohibició de trobades socials de més de deu persones. El Procicat ha aprovat que passi a ser una recomanació. 

Aquesta mesura també estarà vigent fins el 5 de juliol, però es podria revisar en funció de l’evolució pandèmica. Salut ho veu com una mesura més en el marc de la “desescalada cap a la normalitat”, tot i que recorda que la pandèmia no s’ha acabat i cal mantenir el sentit comú.

Pel que fa a la situació a la demarcació de Tarragona, el departament de Salut ha notificat avui 57 contagis, tots ells a les comarques del Camp. A les Terres de l’Ebre no se n’ha registrat cap. En aquesta darrera jornada tampoc hi ha hagut cap defunció. 

La situació va millorant, molt lentament, als hospitals. Hi ha 44 persones ingressades, tres menys que ahir. A les UCI hi continua havent 23 pacients crítics. 

La Fundació Mas Miró presenta la seva nova programació per aquest estiu.

Recuperen activitats emblemàtiques com les Nits del Mas Miró i n’afegeixen de noves com les visites teatralitzades i l’Sketching Tour.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un piròman que hauria provocat quatre incendis aquest dimecres al matí a la Selva del Camp en els quals els Bombers encara hi estan treballant. 

Dels quatre focus, dos ja estan controlats.

Les targetes moneder ja roden pels negocis locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Els veïns i veïnes que les sol·licitin fins al 20 de juny i que compleixen els requisits de les bases d’aquestes subvencions podran gastar-les fins al 16 de juliol als establiments adherits a la campanya “Fes-la rodar”.

PUBLICITAT