Informatiu 16 de juliol

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de covid.

El tribunal avala la petició per aplicar el confinament nocturn almenys fins el 23 de juliol i d’1 a 6 de la matinada. Es tracta dels municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies i d’aquelles localitats que es trobin total o parcialment envoltades de municipis amb aquestes característiques. La fiscalia havia informat favorablement a autoritzar aquesta mesura.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que el confinament nocturn entrarà en vigor aquest divendres a la nit, després de l’aval del TSJC.

En un missatge publicat a Twitter, Aragonès ha celebrat que la justícia hagi donat llum verda al toc de queda, una mesura que ha qualificat de “difícil” però “necessària” per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari. “Entre tots, tombarem la corba de la covid-19”, ha afegit el president a la piulada. El TSJC ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de covid. 

L’Ajuntament de Reus amplia la xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics amb dues noves estacions de recàrrega ràpida que entraran en funcionament a la tardor. 

Se situaran a la plaça de l’Estació, on es substituirà un antic punt de recàrrega més lenta, i al Carrer de Jaume Vidal I Alcover. Els dos projectes es troben en fase d’exposició pública, a l’espera que es puguin adjudicar els treballs. Amb aquesta incorporació, la capital del Baix Camp sumarà un total de setze estacions de recàrrega públiques que podran donar servei de forma simultània a 32 vehicles. Quatre dels punts són de recàrrega ràpida i estan situats a la plaça de la Llibertat, la Riera Miró i els dos nous, a l’estació de trens i a l’estació d’autobusos.

Paral·lelament, des del juliol del 2020, les recàrregues ràpides dels vehicles elèctrics són de pagament. En el cas de Reus, es paga 0,19 euros quilowatt-hora a qualsevol hora i qualsevol dia de la setmana. En canvi, les recàrregues convencionals continuen sent gratuïtes.

L’Ajuntament de Prades reactiva la marca Guies de les Muntanyes de Prades.

Aquesta va néixer el 2017, però va resultar inviable.

El Centre de la Propietat Forestal, organisme vinculat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha conclòs que una tala d’arbres que es va fer el passat abril a Alforja és il·legal, segons ha informat el Gepec-EdC. 

L’entitat ecologista va denunciar l’actuació feta per una empresa de la qual no ha transcendit el nom i que va incomplir els condicionats d’execució marcats en el Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal. L’àrea afectada és de cinc hectàrees i es tracta d’un espai protegit inclòs dins la Xarxa Natura 2000, a les Muntanyes de Prades. Tal com ha apuntat el Gepec-EdC en un comunicat, s’havien de deixar 352 peus d’arbres mare per hectàrea i es va acabar fent una “tallada indiscriminada”.

A més, pel que fa a l’eliminació de restes de la tala, el Pla Tècnic establia la directriu que les que no fossin retirades s’havien de trossejar o triturar i estendre per terra, però aquesta acció no es va fer. Pel Gepec-EdC l’acció ha comportat una pèrdua de biodiversitat molt elevada, amb impacte a les aus de la zona que estaven en època de cria. L’espai afectat, a més, és d’alta connectivitat ecològica.

En esports, Torna el triatló a l’Hospitalet de l’Infant

El circuit popular de triatló sailfish Just Tri Series farà la seva parada a la població el proper 18 de setembre.

I en cultura,  ahir es va presentar la temporada de tardor del Teatre Bartrina de Reus. S’han programat 13 espectacles de dansa, teatre, música i gest. La temporada arrencarà el 18 de setembre amb la proposta guanyadora del Projecte Bartrina, titulada 37 horitzons. 

Entre els plats forts hi ha “Canto jo i la muntanya balla” de la companyia La Perla 29 a partir de la novel·la d’Irene Solà. També hi haurà concerts d’Albert Pla i Ginestà i la darrera producció de la companyia teatral la Calòrica. La programació també inclou tres propostes que l’any passat es van haver d’anul·lar per la pandèmia: “Cleopatra”, de la Companyia TEBAC; el concert de la Mònica Green en el marc del Black Music Festival, i el Poema de Nadal.

A més, durant la temporada de tardor el Batrina també acollirà una nova edició dels festivals Cos, Memorimage i Psicurt i un concert de la Banda Simfònica de Reus. La venda d’entrades s’iniciarà el 29 de juliol per Internet i a partir del 12 d’agost es podrà fer de manera presencial.

I fins aquí l’informatiu d’avui divendres 16 de juliol.

PUBLICITAT