Informatiu 16 d’abril

El Govern preveu posar en marxa la reobertura a partir del 26 d’abril si els indicadors acompanyen. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat la “pròrroga” de 7 dies del confinament comarcal per consolidar l’estabilització de les dades epidemiològiques i de la pressió assistencial i, fins i tot, per arribar a una situació de regressió als hospitals.

“Aquests set dies els necessitem”, ha dit Ramentol, que ha recalcat que no es poden plantejar processos d’obertura fins que no es constati “de manera fefaent” que s’ha sobrepassat el pic de contagis i de pressió assistencial. Sí que ha constatat que no hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa, però ha apuntat que els centres sanitaris han hagut de fer desprogramacions. El Govern ha confirmat en roda de premsa aquest divendres que allarga set dies les mesures vigents davant de la covid-19, entre les quals el confinament comarcal, a partir de dilluns, que és quan vencia l’última resolució. Els responsables de Salut han argumentat que cal “doblegar” el creixement de casos que s’ha produït en les darreres setmanes ara que sembla que comença a produir-se una “certa” estabilització.

L’empresari de l’oci nocturn i president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Eduardo Abenójar, en vaga de fam des del passat dilluns, ha abandonat la protesta aquest divendres per problemes de salut. 

Quan complia el cinquè dia en vaga de fam, Abenójar ha hagut d’acudir a urgències del CAP Cambrils, població on resideix, amb forts dolors abdominals tensió alta i el sistema immunològic debilitat. Finalment, ha decidit abandonar l’acció. L’empresari, que té tres fills i regenta un establiment de temporada tancat des de fa dinou mesos, va iniciar la vaga de fam per exigir a les administracions celeritat en la reobertura del sector amb garanties sanitàries. Fecasarm, de la qual és directiu com a president de les associacions de Salou i la província de Tarragona, ha recomanat Abenójar abandonar la protesta i “no posar en risc la seva salut ja que el dany podria ser irreversible”. També li ha agraït “la seva heroica acció que ha servit per mostrar al conjunt de la societat i a la classe política el drama que estan patint milers de famílies de Catalunya i d’Espanya que viuen dels sectors de la restauració i l’oci nocturn”.

L’Ajuntament de Reus amb la Guàrdia Urbana, l’OAC i el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions, ha posat en marxa un nou tràmit per facilitar la retirada dels vehicles abandonats a la via pública.

De fet, la renúncia del propietari permet agilitar els passos següents i retirar amb més celeritat dels vehicles del carrer. Així doncs, també permetrà millorar la imatge de la ciutat. El nou tràmit, que podrà fer-se de manera telemàtica o presencial, complementa la renúncia de vehicles que es troben al dipòsit municipalt Amb aquest servei, l’Ajuntament es dota d’un nou recurs per actuar contra la imatge de deixadesa i brutícia que generen els vehicles abandonats a la via pública, i que sovint són objecte de queixes veïnals.

Mont-roig del Camp licita l’explotació d’un total de 16 instal·lacions a les seves platges. 

Les concessions s’atorgaran per un màxim de 10 anys, i entre les instal·lacions s’hi troben gandules, para-sols i embarcacions, entre d’altres.

El Celler de l’Arbocet de Riudoms renova el seu Sol Repsol per segon any consecutiu. 

Un guardó però, que ha arribat en un any complicat per la pandèmia i que encara no han pogut veure reflectit en el nombre de clients.

Aquest mes comencen les obres de consolidació de l’Illot del Torn de l’Hospitalet de l’Infant.

El projecte inclourà treballs arqueològics i de consolidació de les pròpies restes.

PUBLICITAT