Informatiu 15 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dijous dia 15 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I es que al Camp de Tarragona s’han registrat 7.666 casos confirmats per PCR, 94 més que fa 24 hores. El nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 8.345 i han mort 452 persones, tres més que en les últimes dades. Pel que fa a el risc de rebrot ha pujat 8 punts i se situa en 321. En canvi, el risc de contagi ha tornat a baixar, d’1,47 a 1,44, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 142 per cada 100.000 habitants. Segons aquestes últimes dades, hi ha 80 pacients ingressats, vint dels quals a l’UCI.

A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot ha pujat 39 punts i se situa en 447. Pel que fa al risc de contagi ha pujat fins a 1,47, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 187,67 per cada 100.000 habitants.

I sense marxar de Reus expliquem que la residència de gent gran Horts de Miró de Reus està acullint des d’aquest dimarts residents positius de Covid-19 que han hagut de ser traslladats d’altres centres residencials. El que s’ha fet ha sigut habilitar la quarta planta amb 25 places addicionals. La mesura s’emmarca en el pla de contingència per a residències de gent gran de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies i el cost l’assumirà Treball. 

Aquest dimarts van ingressar els primers 4 pacients provinents de la residència Calafell Park i ahir ho van fer 4 més. La residència Horts de Miró té una capacitat de 29 places. L’actual servei de residència es presta a la segona i tercera planta i a la planta baixa hi ha el CAP Reus IV. La quarta planta estava tancada i s’ha equipat per atendre persones que viuen en altres establiments residencials on no es pot portar a terme l’aïllament establert per les autoritats sanitàries. 

I marxem ara fins a Cambrils i en aquest cas per donar-vos una bona notícia, que a més ens fa especial il·lusió i es que la travessia solidària del botarellenc Joan Carles Adell ha aconseguit recaptar finalment 5.018 euros pel projecte SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Aquest import es sumarà a la iniciativa solidària dels escuts solidaris #pelsvalents que impulsa la Policia Local de Cambrils juntament amb uns 150 cossos policials de tot Catalunya. Recordem que el repte solidari de Joan Carles Adell, nedador del Cambrils Club Natació i caporal de la Policia Local de Cambrils, va consistir en nedar a mar obert i sense parar els 42 quilòmetres que separen la Punt del Fangar de Deltebre de les Escales Reials de Cambrils. 

Des de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona s’ha enviat una carta d’agraïment per aquesta nova aportació de la campanya “Cambrils #PelsValents”, en benefici del nou centre oncològic infantil. Les instal·lacions, ara en construcció, obriran les seves portes el 2021 i suposaran un abans i un després per als infants afectats de càncer i les seves famílies. Totes les donacions rebudes es destinaran a continuar avançant amb la recerca per curar més i amb menys seqüeles; dur a terme programes diversos per fer un hospital el més humanitzat possible; finançar tractaments per a infants sense recursos de països menys afavorits i ajudar en l’allotjament a les famílies desplaçades de fora de Barcelona.

I de Cambrils marxem fins a Riudoms, perquè l’Ajuntament ha publicat les bases que regularan l’atorgament de subvencions directes al sector comercial i empresarial de la població. L’objectiu dels ajuts és subvencionar les despeses que hagin de fer front els autònom i les empreses de Riudoms durant el temps que no van poder exercir la seva activitat a causa de l’estat d’alarma.

Pel que fa a l’import màxim de les subvencions serà de 500 € que no podrà superar el 50% de les despeses considerades elegibles. El procediment de concessió de les subvencions serà l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, fins a l’exhauriment del pressupost, que és de 45.000€. Pròximament, es publicarà la convocatòria oficial al BOP de Tarragona i s’informarà del procediment i les dates per entregar les sol·licituds en la pàgina www.riudoms.cat, que es podrà fer per mitjà de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Riudoms o presencialment a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, cas en què caldrà sol·licitar cita prèvia.

I expliquem ara que durant aquests últims dies al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han rescatat un parell d’exemplars de voltors comuns vius que segurament han arribat a causa de les fortes ràfegues de vent dels darrers dies. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous dia 15 d’octubre.

PUBLICITAT