Informatiu 15 de març

L’Ajuntament de Reus vol construir un pas inferior per sota la futura estació de Bellissens. 

El consistori finançarà aquest pas soterrat, pel qual estima una inversió d’entre 1,3 a 1,8 milions d’euros. “No seran unes escales amb un ascensor, serà un pas de ciutat”, manifesta l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. L’equip de govern i el principal grup a l’oposició, el PSC, han anunciat aquest dilluns un projecte que es pretén executar en paral·lel a les obres de la nova estació, al sud de la ciutat. Adif, que licitarà la redacció del projecte aquest primer trimestre, està d’acord amb aquest “plus” afegit. L’objectiu és comunicar banda i banda de la via i que l’estació no esdevingui un “fre”, tal com va passar anys enrere amb l’estació del nord.

Pel que fa la demarcació de Tarragona, s’han comunicat 57 nous positius i una defunció per covid-19 aquest dilluns.

La pressió hospitalària es manté estable amb 82 hospitalitzats als centres sanitaris; i 38 a les UCI. Al Camp de Tarragona, augmenta el risc de rebrot amb 78 punts, i l’Rt amb 0’90; mentre que a les Terres de l’Ebre tots dos indicadors es troben estables, amb 38 i 0’73 respectivament.

Parlem ara dels embassaments de Siurana i Riudecanyes perquè Unió de Pagesos i el GEPEC demanen la reactivació immediata de la taula que s’encarrega de la seva gestió i que no es reuneix des de fa prop d’un any. 

Unió de Pagesos remarca que cal una trobada urgentment, perquè el nivell dels embassaments són baixos, sobretot a Riudecanyes, que està per sota del 30%, i venen temps difícils per al reg. A més, el sindicat lamenta la judicialització dels actes reivindicatius relacionats amb la gestió de l’aigua del Siurana. De fet, dimecres que ve dues persones estan citades al jutjat de Falset per l’acció de protesta que van fer contra el transvasament d’aigua del Siurana a Riudecanyes. 

L’Ajuntament de Mont-roig i la Creu Roja local engeguen una campanya que apel·la a la solidaritat de les empreses vinculades amb el municipi.

D’aquesta manera volen sumar esforços per atendre a aquells veïns i veïnes que passen per moments difícils.

L’Ajuntament de Constantí s’adhereix a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona. 

D’aquesta manera se suma a la iniciativa de Repsol de fer un seguiment anual dels components orgànics volàtils dels municipis de l’entorn dels polígons petroquímics del Camp de Tarragona.

I en cultura, la Biblioteca de la Selva del Camp prepara un cicle d’activitats al voltant de l’òpera Otel·lo de Verdi

El projecte s’emmarca en el LiceuBib, una iniciativa que busca acostar i promocionar la lectura i l’òpera.

PUBLICITAT