Informatiu 15 de juny

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) afronta amb optimisme la temporada d’estiu, malgrat que les reserves internacionals encara no s’han activat gaire. 

La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha explicat que la situació “poc a poc millora” sobretot gràcies a que la vacunació.

Especialment les del Regne Unit, un mercat molt important per la demarcació. De moment, la presència majoritària pel que fa al turisme internacional és la de clients que arriben en cotxe i que ja estan vacunats. Un turisme sènior de França, Bèlgica o Països Baixos que també ja ha començat a fer reserves de cara al setembre i l’octubre.

La comissió ordinària de desembassament de Riudecanyes de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha validat el volum d’aigua que es podrà transvasar del pantà de Siurana al de Riudecanyes entre abril a setembre. 

Seran fins a 6,6 hectòmetres cúbics (hm3), una xifra que l’ACA concedeix en base a les demandes i estimacions de la Comissió de Regants del Pantà de Riudecanyes (CRPR) i que es podrà assolir només si el pantà de Riudecanyes es troba per sota del 50% de la seva capacitat. Aquests 6,6 hm3 són més del doble dels 2,5 hm3 que es van autoritzar per al mateix període de l’any passat i que els 3,21 hm3 del 2019. Grups ecologistes han denunciat reiteradament que part de l’aigua s’utilitza de manera “il·legal”.

La comissió de desembassament es reuneix dos cops l’any -cap al maig i cap al novembre- per determinar els cabals que es traspassaran d’una conca a l’altra. Les quantitats d’aigua que es mouen a l’hivern -entre octubre i març- històricament són sensiblement menors que les de l’estiu. En part perquè les reserves a Siurana són més abundants a la primavera que no pas just després de l’estiu.

La novena edició de la Mar de Tapes de Cambrils amb Estrella Damm es posiciona com una de les millors rutes del territori amb una aposta pels productes de locals i de Km0 de la terra i del mar. 

La cita gastronòmica, que se celebrarà del 18 al 27 de juny, dona cabuda a un ampli ventall de propostes culinàries de qualitat de peix i de productes agrícoles. De fet, la ruta és una iniciativa del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils i compta amb el patrocini d’Estrella Damm.  

L’objectiu de la Ruta és donar a conèixer els establiments adherits i difondre la qualitat i varietat de l’oferta gastronòmica cambrilenca. D’aquesta manera, la iniciativa contribueix a la millora dels seus recursos i serveis i, al mateix temps, fomenta la creació d’ocupació estable i de qualitat en el sector de l’hostaleria i la restauració a Cambrils. 

Torna la celebració de Sant Joan a Mont-roig i Miami Platja amb dos espectacles de foc.

Aquests barregen malabars, dansa, acrobàcies i efectes pirotècnics.

En cultura, Buhos actuarà a l’Hospitalet de l’Infant el proper 27 de juny.

Les entrades per al concert ja estan a la venda, es poden adquirir a l’Oficina de Turisme o per internet.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts 15 de juny.

PUBLICITAT