Informatiu 15 de juliol

El Govern ha ampliat la petició del toc de queda nocturn a tres municipis més dels anunciats aquest dimecres al vespre, i ara són 161 en total, que encara hauran de ser validats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

A més, la portaveu, Patrícia Plaja, ha vaticinat que probablement es demanarà la pròrroga del confinament nocturn durant les properes dues setmanes, ja que no hi haurà prou temps per millorar la situació epidemiològica. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha volgut posar emfàsi en que encara hi ha pandèmia i que avui s’han ingressat 20 malalts més a les UCI.

Argimon també ha insinuat que les xifres, tot i molt dolentes actualment, poden millorar lleugerament en el cas dels joves properament.

Els ajuntaments del Camp de Tarragona afectats pel possible toc de queda anunciat pel Govern consideren que la mesura serà útil per poder contenir l’avenç de la pandèmia registrat durant els últims dies

Així ho entenen alcaldes i regidors de municipis on el Govern preveu aplicar la mesura. Des de Reus, Carles Pellicer s’ha mostrat comprensiu amb el toc de queda per contenir la pandèmia. També ha saludat la mesura l’alcalde de Salou, Pere Granados, qui ha lamentat que no s’hagi aprovat abans. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, confia que les restriccions en aquest moment permetin rellançar l’activitat turística a partir de l’agost.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp sol·licita al Govern que s’inclogui el municipi a la llista de poblacions afectades per la proposta de toc de queda nocturn d’una a sis de la matinada i, així, poder-lo també aplicar. 

La petició s’ha fet aquest dijous després de conèixer la proposta de la Generalitat, pendent de l’aval del TSJC. El municipi n’ha quedat inicialment exclòs malgrat estar envoltat de poblacions on sí que s’aplicaria la mesura, com Cambrils i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En aquest sentit, el consistori es mostra preocupat davant la impossibilitat de controlar les possibles aglomeracions als dotze quilòmetres de platges del municipi.

En un comunicat, l’Ajuntament recorda que en aquesta època de l’any la població passa dels més de 12.000 habitants habituals a una població estacional de més de 50.000 persones aproximadament. A més, apunta que el risc de rebrot se situa en el 1.300.56, considerat molt alt, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada és de 2.00. Pel que fa al nombre de casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens, dels 81 detectats els darrers 14 dies s’ha passat als 57 dels darrers set dies, segons dades del departament de Salut.

Canvi en la presidència del Consell Comarcal del Baix Camp. 

La borgenca Rosa Maria Abelló és la primera dona que esdevé presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp. Abelló ha agafat el relleu a la presidència del Consell Comarcal del Baix Camp de Joaquim Calatayud.  La nova presidenta ha apuntat que “el seu principal repte és treballar molt i treballar plegats. Ara és el moment de fer un gran esforç, sortir d’aquest malson de la pandèmia i garantir la qualitat de vida de la gent de la comarca”. Abelló és regidora d’ERC a les Borges del Camp des de l’any 2003 i treballa a la Universitat Rovira i Virgili.

 L’Ajuntament de Reus exigeix la revisió del Plaseqta perquè s’instal·lin sirenes de risc químic a la ciutat. 

Després de la jornada d’aquest dimecres sobre el pla, el govern municipal reusenc ha mostrat el seu malestar perquè encara no s’ha inclòs el municipi en el pla d’instal·lació de sistemes d’avís a la ciutadania en cas d’una emergència química. Una situació que segons l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, “ve de lluny” i és “incomprensible” tenint en compte que la zona sud de la ciutat es troba a la zona d’alerta i quasi tot el municipi està inclòs a la zona d’intervenció. Davant d’aquest escenari, Pellicer ja ha sol·licitat una reunió amb el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena per reclamar “un tracte just”.

Riudoms presenta la nova experiència de la Casa Pairal d’Antoni Gaudí.

Les millores s’han fet amb la voluntat d’entendre millor la influència del municipi en la infantesa de l’arquitecte.

L’Hospitalet de l’Infant acollirà la 33a Setmana Catalana de Vela-Gran Premi de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb el Club Nàutic perquè aquest esdeveniment pugui celebrar-s’hi els dies 4 i 5 de setembre.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 15 de juliol.

PUBLICITAT