Informatiu 15 de febrer

ERC s’ha imposat per primera vegada a la circumscripció de Tarragona, amb un 24,6% de vots. Els republicans han aconseguit conservar els 5 escons que ja van guanyar fa tres anys. La tarragonina és l’única demarcació on la candidatura d’ERC ha estat la més votada.

D’aquesta manera, els republicans col·loquen al Parlament als cinc primers de la seva llista, encapçalada per Raquel Sans. Juntament amb la vallenca, també han entrat a la cambra catalana Lluís Salvadó, Irene Aragonès, Carles Castillo i Maria Jesús Viña. La cap de llista d’ERC per Tarragona garanteix que treballaran al Parlament pels principals interessos del territori.

Per la seva banda, el PSC ha passat de la quarta a la segona posició a la demarcació, doblant el nombre de diputats i amb els 20% dels vots. Els socialistes tarragonins ara en tindran quatre davant els dos que van aconseguir el 2017.

Detenen dos joves a Castellvell del Camp per negar-se a utilitzar la mascareta mentre anaven a votar. L’Ajuntament del municipi ha lamentat la situació i ha agraït el bon comportament de la resta de veïns i veïnes.

La Universitat Rovira i Virgili ha reprès les classes presencials aquest dilluns, encara que només per als alumnes de primer curs de grau. És una de les novetats que ha permès el Procicat de cara al segon quadrimestre arran de la petició d’alumnes i els centres. 

A la facultat d’Economia i Empresa a primera hora hi han anat tan sols una desena d’alumnes, però s’espera que a partir de la setmana que ve s’incrementi el nombre d’estudiants. El degà de la facultat, Antoni Terceño, destaca la importància de la presencialitat per als alumnes de primer, que gairebé no han tingut l’oportunitat de saber com és l’ambient universitari. Per garantir la distància de seguretat, cada classe s’ha dividit en dos grups que s’aniran alternant: uns aniran presencialment a l’aula i els altres seguiran la matèria telemàticament.

Pel que fa a les xifres a les xifres a la demarcació de Tarragona, les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament de Salut indiquen que s’han produït 35 nous contagis per covid-19 en les darreres 24 hores.

La nota més positiva és que no hi ha hagut cap nova defunció. En canvi, la dada negativa la deixen els ingressos hospitalaris, que aquest dilluns han pujat fins als 226. Són set més que diumenge. El risc de rebrot segueix baixant i és ara de 175 punts al Camp de Tarragons i de 144 a les Terres de l’Ebre. El risc de reproducció és de 0,69 i de 0,61 respectivament.

Avui s’ha obert el registre per accedir a les línies d’ajuts destinats a persones amb ingressos baixos afectades per un Erto o un contracte fix discontinu. La inscripció es podrà fer durant deu dies, fins al 25 de febrer, i l’ordre d’entrada no determinarà l’accés als ajuts. Es donarà prioritat a les rendes més baixes. Aquesta línia d’ajuts del Govern català està dotada amb 105 milions d’euros i es preveu que se’n podran beneficar unes 175 mil persones. 

Aquest migdia també s’ha obert una altra línia de subvencions per fer front a la crisi. Aquesta està adreçada a petites empreses, cooperatives, i autònoms amb treballadors a càrrec en situació d’ERTO. En aquest cas la dotació econòmica és de 208 milions d’euros. El Govern aportarà 2 mil euros per treballador en ERTO, fins a un màxim de 30 mil euros per empresa. 

PUBLICITAT