Informatiu 15/09

En el tram informatiu, expliquem la crisi política que ha esclatat a Cambrils.  El Nou Moviment Ciutadà, fins ara al govern, s’ha aliat amb els partits de l’oposició per presentar una moció de censura contra l’alcaldesa Camí Mendoza, d’ERC. 

La moció es debatrà en ple d’aquí dues setmanes i, si prospera, Oliver Klein, del Nou Moviment Ciutadà seria el nou alcalde.

el Consell de Ministres ha aprovat un pla per abaratir el preu de la llum. Per fer-ho possible es retallaran 2.500 milions d’euros de l’excés de retribució de les companyies elèctriques. 

La limitació estarà en vigor fins al 31 de març de 2022, ja que fins aleshores es preveu que durarà la situació d’alça de preus. Avui de fet s’ha assolit un nou màxim, arribant als més de 170 euros el kilowatt hora. 

El Consell de Ministres ha tret a licitació dos contractes per seguir avançant en el desenvolupament del Corredor Mediterrani al Camp i a l’Ebre. Un contempla una inversió de 15,6 milions d’euros per millorar els sistemes de senyalització i seguretat entre l’Ametlla i Tarragona. 

El segon preveu una inversió de 69 milions per a les instal·lacions de senyalització en dos trams: el que va de Castelló a l’Ametlla i el ramal Tortosa-L’Aldea-Amposta. 

PUBLICITAT