Informatiu 14 de maig

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat que la restauració podrà obrir des de les 6 del matí a partir del 24 de maig. Vergés també ha anunciat que s’ampliaran els aforaments en el món del comerç i la universitat, que passaran del 30 al 50%, i en la cultura, on s’amplia fins al 70%. 

Pel que fa al nombre màxim de persones, en actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació forçada. Passa el mateix en actes religiosos i en el sector de l’esport, que tot i que mantindran el 50% de l’aforament, incrementaran el límit màxim de persones en la mateixa línia que la cultura. A més, es reprendran els congressos i convencions sense necessitat d’una autorització expressa del Procicat. També s’ampliaran de 6 a 10 els assistents a activitats d’educació no reglada.

A la demarcació de Tarragona, la situació es manté força estable si bé s’ha produït un repunt en el nombre d’hospitalitzacions. El departament de Salut ha informat avui que hi ha 103 pacients de covid ingressats, cinc més que ahir. 

Pel que fa a les UCI, hi ha un malalt menys, 54 en total. El nombre de nous casos és similar al dels darrers dies: 74 a tota la demarcació, 62 al Camp de Tarragona i 12 més a les Terres de l’Ebre. No hi ha hagut cap defunció. Mentrestant el risc de rebrot manté la lenta, però progressiva tendència a la baixa. A les Terres de l’Ebre ja s’ha baixat del llindar dels 100 punts, que marca el risc alt. 

Famílies de l’escola Beat Bonaventura de Riudoms demanen un pati més ampli i segur per als infants.

Actualment una part del pati està ocupada com a aparcament per al professorat, traient espai i provocant problemes de seguretat. Les famílies ja han demanat canvis en diverses ocasions, però es troben amb la negativa del centre.

La selvatana Laia Benaiges, guanyadora de l’edició d’enguany del Premi Irla de Recerca Històrica

L’alumna de 2on de Batxillerat de l’institut Joan Puig i Ferreter ha presentat una investigació en què reconstrueix els passos dels seus besavis durant la Guerra Civil.

I en cultura, aquest cap de setmana torna la màgia i la il·lusió a Montbrió del Camp amb l’espectacle “Il·lusiona’t” del Mag Nebur. 

Un número per a tots els públics i amb entrada gratuïta pels menors de 10 anys. . 

Arrenca el Festival “Vilaplana Viu la Música”

Tot i que en un primer moment estava pensat per fer una actuació cada mes, la pandèmia els ha obligat a adaptar-se i concentrar-los tots entre maig i juny.

Aquest estiu es tornarà a celebrar a l’Hospitalet de l’Infant El Festival Internacional de Guitarra.

La 4a edició tindrà lloc del 21 al 25 de juliol i retrà homenatge a Astor Piazzolla.

PUBLICITAT