Informatiu 14 de juny

La depuradora de Reus acollirà una planta fotovoltaica amb 2.000 plaques solars, la més gran que es posa en marxa a la ciutat. 

La instal·lació ha de permetre generar prop d’un 30% de l’energia que necessita la depuradora per al seu funcionament. Tindrà un cost de 564.000 euros, que aniran a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i s’enllestirà en un any i mig. El projecte s’ha anunciat durant la presentació del pla d’inversions anunciat Aigües de Reus, amb 5,4 milions d’euros, que ha de servir per millorar els tractaments de l’aigua, renovar la infraestructura o recuperar minats i pous de la capital del Baix Camp.

Els panells fotovoltaics se situaran en un solar al costat de les mateixes instal·lacions de la depuradora i a les teulades dels edificis ja existents. Segons remarca el consistori, serà la instal·lació de majors dimensions fins aquests moments a la ciutat.

L’aeroport de Reus va tancar el maig amb 577 passatgers, un 99,6% menys dels que va rebre el mateix mes del 2019. 

Els efectes de la covid-19 i l’inici de l’aixecament de les restriccions en el turisme internacional encara no es van percebre a la instal·lació reusenca, que tot i això va presentar unes xifres millors que les de l’any passat (+155%). Pel que fa al nombre d’operacions la xifra va ser de 1.039, un 209% més que l’any passat però un 45% menys que l’any abans de la pandèmia. En el que portem d’any per Reus hi ha passat 2.194 persones, un 98,9% menys que en els primers cinc mesos del 2019 i encara un 65% menys que el 2020.

Els comerços de Riudoms s’han vist poc afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19. 

Així ho ha conclós un estudi realitzat pels alumnes de l’Institut Joan Guinjoan del municipi.

Les plagues del bernat pudent i la cendrosa centren la jornada tècnica sobre el sector de l’avellana a Coselva.

La directiva i els tècnics de la cooperativa selvatana s’han reunit amb els seus socis a la finca del Mas d’en Víctor per tal d’abordar la problemàtica de les actuals plagues en el sector.

L’estació meteorològica de l’institut Joan Puig i Ferreter incorpora una càmera web per fer el seguiment de l’estat del cel.

Les imatges i les dades a temps real de l’estació ubicada a l’institut de la Selva del Camp es poden consultar a través del web de MeteoPrades.

En esports, el navegant oceànic Dídac Costa va visitar l’Hospitalet de l’Infant per explicar els seus futurs reptes nàutics després de fer història en la volta al món a vela.

Ha estat l’únic representant espanyol a la cursa oceànica ‘Vendée Globe 2020-2021’.  

I fins aquí l’informatiu d’avui dilluns 14 de juny.

PUBLICITAT