Comencem l’informatiu d’avui fent un repàs de les dades de Covid-19. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot ha baixat 60 punts en 24 hores, concretament fins als 610. Pel que fa la taxa de transmissió del virus també ha baixat, i se situa en 0,84, mentre que la taxa de confirmats per PCR i TA se situa en 334,65 per cada 100.000 habitants. Per altra banda, segons les últimes dades publicades per salut, hi ha 216 pacients ingressats als hospitals de la provincia.
I a Reus, l’índex de rebrot ha baixat 100 punts de cop. La velocitat de transmissió del virus també ha baixat, ja que ara mateix es troba a 0,75. Unes molt bones dades per la capital del Baix Camp, i és que, fa dues setmanes, Reus va arribar a ser la segona ciutat de Catalunya amb més incidència del virus. És per això, que aquest dimarts el regidor de Salut de l’ajuntament de Reus, Òscar Subirats, felicitava a la ciutadania pel seu comportament. Tanmateix, també alertava que cal continuar treballant per seguir revertint aquestes xifres.
I ens quedem a Reus per parlar d’il·lusió. Perquè el Parc Sant Jordi es convertirà en un campament per als Reis Mags del 2 al 5 de gener davant la impossibilitat de fer la cavalcada tradicional. Segons va explicar ahir el regidor de Cultura del consistori reusenc, Daniel Recasens, la ciutadania podrà recórrer l’espai de forma gratuïta però amb reserva prèvia per tal d’evitar aglomeracions.
Recasens va assegurar que treballen amb un horari prou gran perquè pugui entrar i sortir força gent, sense que ningú es quedi fora i la canalla pugui gaudir-ne de forma segura i equilibrada. De fet, l’espai comptarà amb la participació de les diferents entitats que tradicionalment fomen part de la Cavalcada, per això mateix s’hi podran veure les carrosses i la canalla podrà lliura les cartes amb els seus desitjos.
I sense marxar de la capital de la nostra comarca expliquem ara que l’Ajuntament de Reus comptarà l’any que ve amb un pressupost de 122 milions d’euros, dels quals 8,5 es destinaran a inversions. El govern municipal va presentar ahir els detalls d’uns comptes dels quals n’han destacat el seu caràcter social. David Fernández la Nova Ràdio de Reus.
I ahir dimecres una embarcació de pesca de Castelló va rescatar un cadàver a alta mar. El cos sense vida de la persona correspon a un dels ocupants de l’avioneta de l’Aeroclub de Reus que va caure al Mediterrani dimarts passat. Segons s’ha pogut confirmar, es tracta de Marc Francesch de 42 anys, vicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona i president de Junts per Catalunya a Torredembarra.
D’altra banda, es treballa amb la hipòtesi que l’altre ocupant de l’avioneta, un agent dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cambrils, es trobi entre les restes de l’aeronau que dilluns es va localitzar a uns 110 metres de profunditat. Es preveu que aquesta mateixa setmana es porti a terme l’operació per poder recuperar l’aparell sinistrat del fons marí.
La DOP Siurana s’adapta al context actual i organitza una fira virtual que arrenca aquest dijous i durarà fins al dia 30 de novembre. Tal com ha explicat Montserrat Gelonch, responsable de comunicació de la Denominació d’Origen Protegida Siurana al programa Carrer Major, l’objectiu principal és preservar la comercialització davant la cancel·lació de fires presencials i comptarà amb venda en línia d’olis, servei d’entrega a domicili i moltes activitats per posar en valor l’oli.
Gelonch ha explicat que en aquesta fira 18 entitats presentaran els seus olis a través de vídeos sobre qui són i l’esperit de la seva cooperativa, així com hi haurà un apartat destinat a la restauració local que tant està patint durant aquesta pandèmia. La programació ofereix activitats molt diferents de persones que interaccionen o cuinen amb l’oli, a banda d’un marketplace propi que comercialitzarà tots els productes i servirà com a prova de foc per seguir amb la venda conjunta entre les diferents entitats.
I l’Ajuntament de la Selva del Camp obre la convocatòria de deu beques universitàries per a aquest curs. Cadascuna està dotada amb 400 euros i s’atorgaran en funció del nivell acadèmic dels participants. Antonio Mellado, des de Ràdio La Selva.
I a Riudecols, comencen les obres de renovació de la vorera i dels serveis de la Carretera d’Alcolea del Pinar, l’-N-420. Els treballs de reforma que tindran una durada prevista de 3 mesos, vol renovar la vorera i els serveis de subministrament d’aigua potable a Riudecols com també la canalització del clavegueram del tram que es troba des del Pont del Poliesportiu fins arribar als Canalots pel tram de l’N-420.
Uns treballs que tindran una inversió econòmica de més de 95 mil euros i que comptarà, amb un 52% per la subvenció del PAM de la Diputació de Tarragona i un 48% per part de l’Ajuntament de Riudecols. Inicialment, aquestes obres només contemplaven la millora d’arenjament de les voreres d’aquest tram de la carretera, però des de l’equip de govern de Riudecols, on es volia millorar el subministrament d’aigua i clavegueram que de vegades ocasionava fuites d’aigua per la zona.
I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 12 de novembre.