Informatiu 12 de juliol

El Govern català imposarà noves restriccions per tal de frenar l’escalada de contagis per Covid-19. Així ho va avançar ahir el president Pere Aragonès durant una visita a l’Hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet del Llobregat.

El president ha remarcat que l’explosió de contagis de covid-19 s’està començant a notar també en els hospitals, on torna a pujar el nombre de pacients. Per aquest motiu ha anunciat la voluntat d’establir noves mesures per tal de mitigar el nombre de contagis. 

D’altra banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, avisa que la propagació de la variant Delta de la covid-19 és “explosiva i molt ràpida”. A més, afegia que aquesta variant ja representa el 60% dels casos detectats.

Argimon es reuneix aquest migdia amb alcaldes i regidors dels principals municipis catalans per abordar les noves mesures. Entre les opcions sobre la taula està la de restringir l’oci nocturn en exteriors, que encara està permès a dia d’avui.

I pel que fa al conjunt de la demarcació, aquest dilluns s’han notificat 523 nous contagis per covid-19. La part positiva és que no hi ha hagut cap defunció. Als hospitals tarragonins hi ha ara mateix 53 ingressats amb covid-19.

Els principals indicadors de la pandèmia baixen al territori, encara que ho fan molt lleugerament. A la regió sanitària del Camp de Tarragona, el risc de rebrot experimenta un descens d’11 punts, fins als 1.530, mentre que la velocitat de reproducció del virus és de 2,20. A les Terres de l’Ebre aquests indicadors són de 450 i 1,46 respectivament.

L’aeroport de Reus frega els 8.000 passatgers durant el mes de juny passat, un 96% menys que fa dos anys, segons les dades facilitades per Aena. 

Les xifres representen un increment del 1.731% respecte el mateix mes del passat 2020, quan l’aeroport es troba pràcticament inoperatiu arran de les conseqüències de la pandèmia. Per contra, suposa encara un 95,8% menys respecte el mateix període de fa dos anys, amb l’activitat turística precovid en plena efervescència. D’altra banda, el nombre d’operacions registrat per Aena aquest juny ha estat de 1.090, un 13,2% menys que l’any passat i un 51% menys respecte 2019.

L’Ajuntament de Reus torna a situar l’incivisme d’alguns usuaris de patinets elèctrics com una de les preocupacions prioritàries del govern. 

Onze mesos després de la darrera modificació de l’ordenança de Civisme s’ha fet balanç de l’impacte d’aquests vehicles als carrers de Reus. Tant l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer com la regidora de Seguretat, Civisme i Convivència, Dolors Vázquez, s’han mostrat preocupats per les dades d’accidents i multes relacionades amb els patinets elèctrics.

Pellicer ha assenyalat que “és una evidència que ha pujat el nombre d’accidents de trànsit amb patinets elèctrics implicats, entre l’agost del 2020 i el juny del 2021 s’han produït 37 accidents amb vehicles de mobilitat personal implicats».

La Plataforma pel Riu Siurana exigeix la convocatòria urgent de la Taula del Siurana per concretar el cabal ambiental del riu. 

Es tracta d’una responsabilitat que, segons l’esborrany del Pla Hidrològic de l’Ebre, haurà de definir aquest organisme. Des de la seva creació al 2018, s’han mantingut cinc reunions de la taula, però des de l’abril de 2019 ha quedat paralitzada. Els ecologistes titllen la situació de “total desinterès” i reclamen que es reprenguin les sessions de treball de forma imminent. La Plataforma assegura que es continua “transvasant del Priorat al Baix Camp l’equivalent al 90% de l’aigua que recull al pantà de Siurana”, fet que provoca “greus afectacions tant als pobles de la comarca com als regants”.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha vist en els darrers dies una pujada dels casos positius per Covid-19.

La relaxació en les mesures, el fet de que hi ha gent vacunada, la celebració de fi de cursos i altres festivitats són alguns motius d’aquest augment.

I fins aquí l’informatiu d’avui dilluns 12 de juliol.

PUBLICITAT