Informatiu 12 de febrer

Salut ha notificat aquest divendres 105 nous contagis i cinc defuncions per covid-19 a les comarques del Camp de Tarragona. 85 casos s’han produït a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 21, a les Terres de l’Ebre. El risc de rebrot es manté estable i a la baixa. És de 218 punts al Camp i de 228 a l’Ebre.  També hi ha una clara estabilitat en la velocitat de reproducció del virus, que és de 0,69 i 0,64 respectivament. Aquest divendres, els ingressos hospitalaris a la demarcació són 237, els mateixos que els d’ahir.

Salut ja ha començat a vacunar els Mossos d’Esquadra al Camp de Tarragona. Les 200 primeres dosis s’han començat a administrar aquest dijous a la tarda la comissaria de Campclar. La previsió és que uns 1.500 efectius de la policia catalana al territori hagin rebut el primer vaccí d’aquí a dues o tres setmanes. De moment, s’administrarà el d’AstraZeneca als aproximadament 1.200 agents que compleixen les condicions per administrar-la

El sotscap de l’ABP dels Mossos al Tarragonès, l’inspector Eduard Blanch, ha subratllat la bona resposta entre els policies per vacunar-se. Segons ha afegit el gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, el ritme de vacunació el marcaran el nombre de dosis que vagin arribant i els criteris de vacunació, principalment pel que fa a les limitacions d’edat. 

Els Ajuntaments del Baix Camp han canviat el format de les eleccions per adaptar-se a les mesures anti-Covid.  Hi ha hagut municipis on els canvis han estat molt grans, com ara la localització d’on s’ha de votar, però d’altres no han hagut de modificar gaires coses.

Dos agents dels Mossos d’Esquadra fora de servei van detenir aquest dijous una dona de 32 anys a Riudoms com a presumpta autora dels delictes de robatori amb violència i atemptat als agents de l’autoritat. La dona hauria actuat conjuntament amb dos homes més, que van poder fugir. Els lladres haurien robat 3.000 euros a una persona que els acabava de treure d’un banc. La investigació continua oberta i els Mossos consideren que tenen prou elements per poder detenir els altres autors del robatori. L’arrestada passarà en les properes hores a disposició judicial del jutge de guàrdia de Reus.

L’Ajuntament de Cambrils ha obert el termini per presentar sol·licituds per la creació d’una borsa d’inspectors de via pública.Juntament amb la sol licitud, les persones aspirants han de presentar copia DNI, titulació requerida i nivell de suficiència de català, així com el document que acrediti haver satisfet la taxa corresponent per poder concórrer al procés selectiu. També cal presentar un document annex on es relacionin els mèrits dels que es disposa (experiència professional, formació complementària i titulació superior, tal i com indiquen les bases en la fase concurs).  

La borsa servirà per cobrir interinatges o acumulacions de tasques mitjançant nomenament de funcionari interí, d’inspector de via pública. Les persones que aconsegueixin les places hauran de portar a terme tasques d’inspecció, control i vigilància en els àmbits d’urbanisme, activitats econòmiques, via pública, serveis, medi ambient i salut pública, d’acord amb els protocols i les pautes definides. Els requisits, funcions, procés de selecció i temari estan detallats a les bases.

I en cultura, la comissió de festes de l’Hospitalet de l’Infant organitza un concurs de tik tok per no perdre l’esperit del carnaval al municipi. L’entitat ha decidit utilizar l’augment de seguidors d’aquesta plataforma per traslladar-hi un concurs que posarà a prova la creativitat dels veïnes i veïnes.

PUBLICITAT