Informatiu 12 d’abril

Pel que fa a la demarcació de Tarragona, la setmana comença amb 83 nous contagis notificats. El nombre de defuncions s’ha ajustat i ha baixat en quatre persones respecte les xifres anteriors.

Preocupa l’augment de la pressió hospitalària, amb 85 pacients ingressats, sis més que al darrer balanç. A les unitats de crítics hi ha tres més que diumenge, amb 28 pacients. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció augmenten al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A la primera regió sanitària, els indicadors són de 183 punts i 1,14. A L’Ebre arriben als 145 punts i 1,73.

Les primeres dosis de la vacuna de Janssen que arribaran a Espanya dimecres es destinaran a les pesones d’entre 70 i 79 anys. Se sumaran així a les de Pfizer i Moderna per al mateix grup d’edat. 

Així ho ha confirmat aquest migdia la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha explicat que les dosis arribaran dimecres a primera hora.

Segons Darias, ara per ara ja hi ha més de 10 milions d’espanyols amb una dosi administrada, i més de 3 milions de persones tenen la pauta completa. Aquesta setmana les vacunes de Pfizer aniran destinades al reforçament de la segona dosi dels majors de 80 anys.

La major part de les reserves que tenien els càmpings a la Costa Daurada el passat cap de setmana van ser cancel·lades. El sector lamenta que el retorn al confinament comarcal ha suposat una aturada brusca a la seva represa de l’activitat després de la Setmana Santa.

Segons el gremi, hi havia una previsió d’entre un 40 i 50% d’ocupació, i amb les noves restriccions de mobilitat s’ha reduït a un 5% en els establiments que continuen oberts. El president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Joan Antón, ha explicat que aquesta ocupació ha estat testimonial i que hi ha càmpings que ja han presentat un ERTO.

A més, el sector apunta que les cancel·lacions per a aquest cap de setmana han estat de gairebé el 100%, ja que la mobilitat comarcal és mínima i depenen molt dels clients de l’Área Metropolitana de Barcelona. Anton lamenta el menysteniment del govern cap als càmpings després de tots els esforços que han fet amb els certificats de turisme segur. Amb les noves restriccions, les previsions indiquen que quedaran oberts entre el 5 i el 10% dels càmpings davant el 80% que hi va haver per Setmana Santa.

L’equip de govern de Reus s’ha proposat analitzar amb perspectiva de gènere els seus pressupostos municipals

Per aquest motiu el consistori ha encarregat un estudi.

L’aeroport de Reus ha tancat el març novament sense haver rebut vols d’aerolínies comercials. 

Només ha sumat 562 passatgers, un 56,8% menys que el mateix mes de l’any anterior i un 88,2% menys que el març del 2019. Segons les dades d’Aena, el gruix de passatgers correspon a l’activitat dels helicòpters d’emergències, del Reial Aeroclub de Reus, aviació privada i vols d’entrenament de pilots.

L’Ajuntament de Vilaplana ha tancat l’accés rodat al poble abandonat de la Mussara

La massificació de turistes que s’ha registrat en els últims mesos ha portat al consistori a restringir-hi l’accés amb vehicles, permetent la preservació tant natural com històrica del paratge.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obre les inscripcions als cursos de català per al tercer trimestre.

La formació s’oferirà de manera virtual, a causa de la pandèmia de la COVID-19.

PUBLICITAT