Informatiu 11 de març

El confinament comarcal s’aixecarà a partir de dilluns que ve. A més, el comerç no essencial podrà obrir de nou els dissabtes. 

Aquest són els acords principals que ha adoptat avui el Procicat, amb voluntat d’anar aixecant progressivament les restriccions si es manté l’evolució positiva de la pandèmia. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat també que s’ampliarà a 800 metres quadrats la superfície de venda en els grans establiments.

A més, a partir de dilluns podran reobrir les sales de joc, això si, amb un aforament limitat. També es podran reprendre les competicions esporitves de menors de 16 anys i hi podrà haver públic amb seient preasignat. Les competicions estatals i internacionals se seguiran fent a porta tancada.

Davant aquest relaxament en les restriccions, Vergés ha demanat a la ciutadania seguir mantenint les mesures de prevenció i mantenir l’alerta, perquè estem davant d’unes setmanes claus. Aquesta nova resolució, que com dèiem entrarà en vigor dilluns, té una durada de 14 dies, però Vergés ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d’aquesta data.

El Departament de Salut començarà a cridar els professionals dels col·lectius essencials d’entre 56 i 65 anys “tan bon punt” el Ministeri de Sanitat autoritzi la vacuna d’AstraZeneca en aquest grup d’edat, ha confirmat la consellera Alba Vergés.

 La Comissió de Salut Pública estudia aquest dijous si la vacuna de la farmacèutica anglesa es pot administrar a majors de 55 anys. Sobre la suspensió temporal a Dinamarca de la vacunació amb AstraZeneca per possibles efectes de trombes i la immobilització d’un lot a Àustria, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha exposat que l’alerta emesa per l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) no veu evidència que la causa d’aquests fets sigui la vacuna i no demana cap mesura cautelar.

39 positius i 2 defuncions a la demarcació de Tarragona, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

La pressió hospitalària baixa als centres sanitaris amb 81 persones ingressades, 2 menys que dimecres; i n’hi ha un pacient greu més a les UCI respecte ahir, 40 en total. Al Camp de Tarragona baixa tant el risc de rebrot com l’Rt, amb 75 punts al primer i 0’75 al segon; al igual que a les Terres de l’Ebre, que continua en caiguda, amb 57 i 0’94 respectivament.

S’inicia a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant la instal·lació de la Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona alimentada amb biomassa forestal.

La presidenta de la Diputació de Tarragona visitarà les instal·lacions del projecte municipal que donarà servei a difernts equipaments municipals.

L’ Ajuntament de Montbrió del Camp i el club Montbike acullen la segona edició de la ‘Montbike Race’. 

Un total de 180 participants del territori de la categoria cadet competiran el dissabte en el marc de la Copa Catalana.

PUBLICITAT