Informatiu 11 de febrer

En el conjunt de Catalunya, segons les dades d’aquest dimecres, gairebé 28.000 persones han presentat al·legacions a les juntes electorals de zona per lliurar-se de formar part d’una mesa electoral. 

Són les darreres xifres que ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, encara que el període per presentar-les encara no ha acabat. A Tarragona, la junta del Vendrell en registra 336; Tortosa, 467; Tarragona n’ha rebut 736; Reus, 1.092, i Valls, 191.

Amb aquestes dades, paral·lelament, la Junta Electoral Central ha fet pública una resolució on autoritza que es pugui cobrir les vacants de les meses electorals del 14-F amb suplents d’altres meses o col·legis propers. 

En canvi, la JEC no autoritza que s’utilitzi una bossa de voluntaris per completar les possibles absències, una opció que ja havia estat descartada pel Govern.

I sense deixar el tema de les eleccions, la Selva del Camp fa un simulacre de les eleccions de diumenge. L’objectiu d’aquest assaig és transmetre seguretat a la població de cara a uns comicis que estaran marcats pels protocols anti-Covid.

El darrer balanç del departament de Salut deixa 102 nous contagis a Tarragona i sis defuncions aquest dijous. D’aquests positius, 82 s’han registrat a la regió sanitària del Camp de Tarragona mentres que els altres 20 s’han produït a les Terres de l’Ebre.

Els principals indicadors a la demarcació continuen estables i anant lleugerament a la baixa. Per exemple, el risc de rebrot és de 238 punts al Camp i de 258 a l’Ebre. La velocitat de reproducció del virus és de 0,70 i 0,63, respectivament. Els ingressos hospitalaris a la demarcació són ara 237, 5 menys que ahir.

El Departament de Salut ha habilitat tres punts a la Regió Sanitària Camp de Tarragona per administrar la vacuna d’AstraZeneca. Són el CAP Nou Tàrraco de Tarragona ciutat, una carpa habilitada a Cambrils i el punt de vacunació del Pius Hospital de Valls.

A la regió sanitària el vaccí es va començar a aplicar aquest dimarts i està destinat a immunitzar personal esencial com treballadors de les oficines de farmàcia, psicòlegs clínics, fisioterapeutes, logopedes, nutricionistes, servei d’atenció domiciliària i també els cossos de seguretat i emergències. En concret els Mossos d’Esquadra es vacunaran a la comissaria de Camp Clar.El personal esencial que es vacuna amb AstraZeneca es convoca mitjançant un SMS en el qual se li indica el punt de vacunació i la franja horària en què pot fer-ho.

Mont-roig del Camp instal·la 10 minideixalleries arreu del municipi. L’objectiu és que els veïns i veïnes hi puguin dipositar residus de petit format d’ús quotidià.

L’Associació de Restauració i Hoteleria de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una entrega solidària de productes a les seus de Càritas del municipi. Amb la recaptació del sorteig del mercat solidari de l’Hospitalet, l’entitat de restauradors ha fet entrega d’un lot de productes a les dues seus de Càritas del municipi.  

PUBLICITAT