Informatiu 10 de maig

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que aquesta setmana el Procicat aprovarà el pla sectorial de reobertura de l’oci nocturn. 

Un cop hi doni el vistiplau, el document quedarà en pausa fins que l’estat espanyol aixequi el tancament sectorial decretat a l’agost amb l’aval de totes les comunitats autònomes. “És un pla que ja està madur”, ha celebrat Ramentol, que ha lamentat que l’oci nocturn sigui l’únic sector que continua tancat per la covid-19. D’altra banda, el secretari de Salut ha demanat considerar els joves com uns “aliats” en la represa de l’activitat nocturna i “no estigmatitzar-los” després de les aglomeracions que hi ha hagut aquest cap de setmana als carrers. “La majoria compleixen les mesures”, ha afirmat.

La demarcació de Tarragona registra 64 nous contagis i 1 defunció aquest dilluns, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

La pressió hospitalària pateix un repunt d’ingressos, amb 108 pacients als centres sanitaris i 57 persones greus a les UCI tarragonines. Si dividim el territori en regions sanitàries, el Camp de Tarragona presenta un risc de rebrot de 158 punts i un Rt 0’92. Per altra banda, a les Terres de l’Ebre tots dos indicadors baixen, amb 119 punts i 0’78 respectivament. En total, el territori registra 51.492 positius i 1.276 defuncions des de l’inici de la pandèmia. 

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili disposarà d’una nova àrea de laboratoris de recerca. Estarà situada en un espai de 800 metres quadrats a l’hospital Sant Joan de Reus. 

S’hi traslladaran el laboratori de Recerca Biomèdica i el Biobanc, que encara estan a les instal·lacions de l’antic hospital, al centre de Reus. L’adequació dels nous laboratoris suposarà una inversió d’1,55 milions d’euros. La meitat dels diners els aportarà el departament d’Empresa i la resta ho assumiran, a parts igual, l’hospital i l’Institut d’Investigació Sanitària. 

La previsió és que els nous laboratoris puguin entrar en servei durant l’últim trimestre de l’any vinent i que hi treballin una trentena de científics. S’hi estudiaran trastorns amb la nutrició i el metabolisme, malalties infeccioses, temes relacionats amb la salut mental i amb la salut ambiental. També s’hi farà recerca sobre el càncer i malalties cardíaques. 

L’escola de dansa i música de Montbrió celebra el seu 40é aniversari.

Malgrat que la Covid-19 no els hagi permés celebrar-ho com haguessin volgut, han organitzat activitats tant per alumnes com per veins i veines de Montbrió.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant demana que el futur tramvia arribi fins a l’Hospitalet de l’Infant.

El consistori ha presentat al·legacions a l’estudi informatiu del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona davant del Departament de Territori i Sostenibilitat.

PUBLICITAT