Informatiu 10 de juny

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha amonestat els operadors de la central nuclear d’Ascó per canviar la ubicació d’un centre d’emergència, el punt de reunió del parc de bombers de la planta, sense sol·licitar la corresponent autorització per modificar el Pla d’Emergències Interior (PEI) de la nuclear. 

El CSN adverteix que s’ha incomplert la condició 3 de les autoritzacions de l’explotació de les unitats Ascó I i Ascó II i requereix a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) un informe amb les mesures correctores que hagi adoptat o preveu adoptar per evitar “que es repeteixi un nou incompliment com el que s’ha detectat”. D’altra banda, el CSN ha autoritzat tres canvis en les especificacions tècniques de funcionament de Vandellòs II.

L’Ajuntament de Reus restaurarà el panteó de Boule per preservar-lo del deteriorament i la degradació pel pas del temps. 

D’estil neogòtic i construït el 1885, és un dels primers mausoleus del cementiri de la ciutat. Les obres, que s’han de licitar pròximament i s’allargaran durant tres mesos, tindran un pressupost de 55.000 euros. Un estudi global liderat per la URV ha servit per determinar l’estat actual del panteó, construït per la família Boule, una de les més adinerades de la ciutat en aquella època. “Es troba en millor estat del que esperàvem”, ha detallat Agustí Costa, un dels arquitectes implicats en el projecte. L’actuació s’emmarca dins de la commemoració dels 150 anys del cementiri, el primer de caràcter laic l’estat espanyol.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut públicament davant dels mitjans de comunicació per reclamar el retorn d’una llamborda de la plaça del Mercadal sostreta la matinada de divendres. 

Segons Pellicer, una càmera va enregistrar el moment en què sis joves s’emportaven la pedra, que no tenia cap peculiaritat més enllà de formar part del paviment de la plaça. Els fets, ha assegurat, s’han posat en coneixement de la Guàrdia Urbana. “Els hi demano que retornin la pedra, que és de tots. La poden dipositar fins dilluns en qualsevol de les esglésies de la ciutat. Si és així, s’entén que és el retorn d’una cosa robada, no hi haurà represàlies”, ha declarat.

Vinyols i els Arcs impulsa la campanya de civisme “Si fa pipí, tira-hi un rajolí”.

Aquesta pretén acabar amb les males olors i el deteriorament del mobiliari urbà i les façanes.

L’Hospitalet de l’Infant celebra aquest any les VI Jornades marítimes.

En aquesta edició, les Jornades consten de tres conferències, que s’impartiran a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 10 de juny.

PUBLICITAT