Informatiu 10 de febrer

Augmenta de forma important les autoritzacions notarials per votar per correus. Els gairebé 500 notaris de Catalunya han autoritzat el doble de poders electorals que en les anteriors eleccions. Aquests poders fan possible el vot per correu a aquelles persones que no poden acudir personalment a les oficines de Correus. 

El Col·legi Notarial de Catalunya ha reforçat la llista de professionals per l’augment de la demanda. A més, el 14-F, tots els notaris exerciran de guàrdia per atendre qualsevol sol·licitud i donar fe pública de possibles incidències o irregularitats detectades.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant adecua el protocol elaborat per la Generalitat per garantir al màxim la seguretat als col·legis i meses electorals el 14 de febrer. Així el consistori adoptarà diverses mesures en relació al col·legi que es farà servir el dia de les eleccions.

El departament de Salut ha informat de 111 nous contagis i tres defuncions per covid-19 a les comarques tarragonines durant les darreres hores. Aquest és el balanç que ha donat a conèixer avui dimecres el Govern i que mostra que els principals indicadors segueixen a la baixa al territori.

Per exemple, el risc de rebrot és de 247 punts al Camp i de 274 a l’Ebre. La velocitat de reproducció del virus se situa en el 0,71 i el 0,61 respectivament. Els ingressos hospitalaris a la demarcació són ara 242, 15 menys que dimarts.

El departament de Salut espera començar a vacunar els majors de 80 anys la setmana que ve. La conselleria confia poder-los començar a vacunar en uns dies amb el vaccí de Pfizer-BioNTech o el de Moderna. Això sí, els plans de vacunació estan subjectes a la disponibilitat de vacunes i a la logística per administrar-les.

De moment, aquest dimarts ha arrencat la vacunació de la covid-19 dels col·lectius essencials, com farmacèutics o funcionaris de presons. També es vacunaran membres dels cossos de seguretat i d’emergències. Se’ls està administrant la vacuna d’AstraZeneca, que està limitada de moment fins als 55 anys.

D’altra banda, Educació espera haver vacunat a tot el personal dels centres educatius quan acabi el curs escolar. Són unes 155.000 persones, comptant docents i altres treballadors de centres públics, concertats i privats, que s’inclouen entre els col·lectius essencials.

A més, el ministeri de Sanitat ha proposat aquest dimecres que no es vacunin per ara els treballadors essencials menors de 55 anys que s’han infectat pocs mesos abans de la data de vacunació.

Segons Sanitat, cal que la vacunació no es produeixi fins sis mesos després del diagnòstic d’infecció. La mateixa recomanació val per als membres d’aquests col·lectius d’aquesta franja d’edat que sí que han rebut una primera dosi, però que s’han infectat després. La mesura busca estalviar dosis perquè “la gran majoria de persones infectades produeixen anticossos”.

Arrenquen les esperes de caça de porcs senglars a les Borges del Camp. La sobrepoblació d’aquests animals a la zona preocupa als pagesos i també al consistori borgenc per la seva proximitat a la carretera N-340.

Balanç positiu de la campanya de tinença responsable dels animals de companyia a la Selva del Camp. La campanya del passat 2020 s’ha centrat en accions com l’assessorament als propietaris de gossos potencialment perillosos, el cens de les mascotes o les accions per esterilitzar gats.

PUBLICITAT