Informatiu 1 de març

Aquest dilluns s’han començat a aplicar les noves mesures del Procicat que permeten que els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats puguin obrir entre setmana amb un aforament del 30%. 

El gran comerç portava tancat des del passat 7 de gener. L’obertura de centres comercials no implica però l’obertura de la restauració del seu interior, que seguirà tancada. Els locals dedicats a la venda de productes essencials, així com centres de veterinària, llibreries, concessionaris d’automòbils o centres de jardineria, entre altres, estan exempts d’aquesta restricció i podran continuar oberts, sigui quina sigui la seva superfície, durant qualsevol dia de la setmana i amb les mesures d’higiene i seguretat recomanades.

D’altra banda, el Procicat recupera les classes presencials a segon d’universitat a partir del 8 de març. També ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Pel que fa a l’esport, les classes a l’interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d’aforament, independentment del nombre d’alumnes. A l’exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha presentat aquest dilluns el seu dotzè recurs contenciós contra la pròrroga de les restriccions al sector, que considera “arbitràries, incoherents, desfasades, innecessàries, desproporcionades, discriminatòries, ineficaces i contraproduents”.

En un comunicat, la FECASARM ha dit que manté la seva “croada judicial particular” contra el Govern al·legant que la restauració legal i controlada “redueix els contagis” i avisant que el tancament fomenta “l’oci descontrolat i insegur”.

I a la demarcació de Tarragona s’han detectat 37 nous positius i dues defuncions per coronavirus, segons les xifres donades a conèixer aquest dilluns

Els ingressos hospitalaris augmenten, amb 142 pacients als centres sanitaris, quatre més que ahir; i es mantenen a 533 la quantitat de persones greus a les UCI de Catalunya. El risc de rebrot baixa als 132 punts i es manté estable amb 65 a les Terres de l’Ebre; mentre que l’Rt augmenta al primer i baixa al segon, 0’95 i 0’70 respectivament. Des de l’inici de la pandèmia, s’acumulen al territori un total de 45.283 positius i 1.215 morts al territori.

La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Policia Local de Mont-roig ha enxampat a un veí del municipi amb dues cries de caiman vives de menys d’un any. L’home, que portava el número de referència regulat, exhibia els dos rèptils a altres veïns de la zona amb la intenció de vendre’ls.

Malgrat que el document era legal, incomplia les condicions amb les quals s’han de mantenir aquest tipus d’animal. És per això que s’ha procedit a intervenir les dues cries de caiman i s’han trasllat al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. Quant al venedor la Guàrdia Civil l’investiga per un presumpte delicte contra la flora i fauna i el tràfic d’espècies protegides i ha estat posat a disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Reus i de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

L’ Ajuntament Mont-roig del Camp impulsa ‘Connecta’t Jove’, la nova forma de recolzar als joves en els seus talents i aficions. 

La primera sessió va consistir en una classe de ioga i es realitzaran mensualment a través d’Instagram.

La Selva del Camp escalfa motors de cara al 8M.

L’Ajuntament ha programat diversos actes per celebrar el Dia de la Dona Treballadora que s’allargaran durant tota aquesta setmana i fins al pròxim dilluns.

I en esports, ja s’han reprès les classes de natació a la Piscina Municipal Coberta de l’Hospitalet de l’Infant.

Fins ara l’aforament en aquests equipaments tancats era del 30%, ara s’amplia al 50%. Això sí, amb grups reduïts i amb totes les mesures de seguretat per la COVID-19.

PUBLICITAT