Informatiu 1 de febrer

El Departament de Salut demanarà prorrogar “el gruix” de les restriccions més enllà del 7 de febrer, quan vencen les actuals. Així ho ha indicat el seu secretari general, Marc Ramentol aquest matí davant la situació que es viu als centres hospitalaris del país.

Salut preveu arribar al pic de les UCI en els propers dies, que amb més de 700 pacients ingressats, serà “molt superior” al de la segona onada. La previsió és que a principis de la setmana vinent ja s’haurà superat aquest pic, però Ramentol considera que el risc continurà sent molt alt i per això aposta per mantenir les restriccions.

I sobre les dades de la demarcació que ha donat a conèixer aquest dilluns al matí el departament de Salut, cal destacar que s’han produït 201 nous contagis i sis defuncions a les comarques tarragonines.

146 d’aquests casos s’han produït al Camp de Tarragona, mentre que 55 corresponen a les Terres de l’Ebre. El risc de rebrot cau avui a les dues regions sanitàries al voltant de 50 punts i es queda en 450 al Camp i 687 a l’Ebre, mentre que la velocitat de reproducció del virus també es redueix i es queda al voltant del 0,80. La pitjor dada la deixen els ingressos hospitalaris per covid-19, que augmenten en vuit persones i deixen la xifra total en 334 als centres sanitaris de la demarcació.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que ajornar les eleccions catalanes obriria un “període prolongat de provisionalitat” en el Govern i tampoc veu garantit que al maig es poguessin fer amb condicions epidemiològiques millors que les actuals. En la sentència sobre la demanda d’anul·lació de l’ajornament, que divendres passat ja va estimar, els magistrats consideren que no hi ha cap causa de força major imprevista que justifiqui l’endarreriment, que l’estat d’alarma no ho preveu i que Pere Aragonès, vicepresident en funcions de president, no té competències per fer-ho.

Un nou opuscle dels Amics de les Muntanyes de Prades recull la visió de diferents especialistes sobre el conreu, les propietats i la promoció de l’avellana de muntanya. Es podrà recollir gratuïtament en diverses cooperatives o punts turístics del territori. 

Ja es pot tastar i comprar l’oli nou de la cooperativa agrícola de Vandellòs. A causa de la pandèmia per la Covid, aquest any no s’ha pogut presentar a la festa de l’oli. Ricard del Amo de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

PUBLICITAT