Informatiu 1 d’abril

El departament de Salut ha informat avui de 85 nous contagis de covid-19 a la demarcació de Tarragona. En les darreres hores no s’ha notificat cap defunció. 

Els ingressos hospitalaris segueixen baixant: ara hi ha 58 pacients a planta i 26 més a les UCI. Pel que fa als indicadors epidemiològics, les comarques del Camp es mantenen en la zona de risc alt: el risc de rebrot està en 176 punts i la velocitat de trasmissió en 1,19. A les Terres de l’Ebre la situació continua més controlada. 

La Generalitat ha obert una convocatòria d’1 milions d’euros per subvencionar obres d’accessibilitat per a gent gran a l’interior d’habitatges. 

L’ajut màxim és de 3.000 euros per immoble i les sol·licituds es poden presentar i formalitzar telemàticament fins al 30 de juny.Per facilitar els tràmits, les sol·licituds les poden presentar altres persones en nom de la gent gran, amb la corresponent autorització. La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya. 

Ens situem ara a Reus, perquè ja han començat les obres per traslladar les parades d’autobús de la plaça de les Oques a davant de la biblioteca Xavier Amorós. 

Concretament s’està treballant a la zona blava Riudoms per construir-hi les plataformes que facilitaran l’estacionament dels busos interurbans. L’objectiu del canvi és descongestionar la plaça de les Oques i oferir un millor servei als usuaris del transport públic. 

El projecte contempla la construcció d’una plataforma al carrer de l’Escorxador i quatre més al carrer del Doctor Frias. La intervenció també comportarà una reducció de les places d’aparcament en aquesta zona blava. Passarà a haver-n’hi un centenar i dues per per a persones amb mobilitat reduïda. Les 4 places per a autocaravanes es mantenen però es reubiquen. 

Per fer més agradable l’espera, la nova parada d’autobús disposarà de bancs i marquesines, i es manté tot l’arbrat existent. Les obres duraran un mes i compten amb un pressupost de 40 mil euros. 

Un home de 27 anys ha ingressat a presó acusat d’entrar a robar en set habitatges de Cambrils.

Els fets es remunten als dies 4 i 5 de febrer en diverses segones residències dels carrers Acàcies i Ginesta de la zona de l’Ardiaca-La Llosa. Segons informa la policia, l’individu va forçar portes i finestres per tal d’entrar als habitatges aprofitant que estaven desocupats. Un cop dins en va sostreure els diners i els objectes de valor que hi va trobar. Els Mossos van poder identificar-lo i, finalment, el van detenir dilluns passat en un habitatge de l’avinguda Adelaida de Cambrils acusat de set robatoris amb força. L’home, amb antecedents, va passar dimarts a disposició del jutjat de guàrdia de Reus.

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova implantar durant l’estiu un sistema d’estacionament regulat en la via pública.

Va ser aprovada aquest dimecres 31 de març amb els vots a favor de PSC, Cs i PP; l’abstenció de JxCat i CUP; i els vots en contra de FIC i ERC.

PUBLICITAT