Informatiu 05/10

La demarcació de Tarragona ha tancat el mes de setembre amb 219 aturats menys. La xifra total de desocupats al territori se situa ara en 46.432 persones, el que suposa un 20% menys que fa un any.Segons les dades del servei d’ocupació estatal, el SEPE, la construcció és el sector on més ha baixat l’atur, amb gairebé 250 persones menys. 

També s’han produït davallades més moderades a la indústria i l’agricultura, mentre que la desocupació ha augmentat al sector serveis a causa de la finalització de la temporada turística.

Durant el passat mes es van signar gairebé 30.000 contractes, un 35,9% d’increment respecte l’agost i una variació interanual positiva del 24,6%. D’altra banda, les filiacions a la Seguretat Social han baixat un 1,7%, amb unes 5.600 baixes.

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat al Camp de Tarragona les primeres dues plantacions il·legals de cànem a Catalunya. S’han destruït prop de 30.000 plantes i cabdells de marihuana a Vila-seca  i Mont-roig. A més, la policia ha detingut les dues persones que gestionaven les plantacions i n’ha denunciat penalment dues més. Arran dels cultius també s’haurien iniciat sense els permisos requerits i al seu voltant s’haurien produït fets violents com tirotejos. 

La investigació es va iniciar arran de les sospites que l’empresa, amb seu a la Selva del Camp, no s’estava dedicant al cultiu del cànem industrial sinó que l’objectiu real era obtenir cabdells per a la seva transformació en cannabidiol, tot i que no tenien l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments, per treballar amb aquest compost.

Segons la policia, el fet d’utilitzar una plantació de cànem legal per al negoci de la droga pot ser una conseqüència més de la implantació del crim organitzat al territori.

PUBLICITAT