Millors ubicacions a la província de Tarragona per gaudir de les Llàgrimes de Sant Llorenç

Les llàgrimes de Sant Llorenç, la pluja d’estels més coneguda, arriba al seu pic més alt aquest cap de setmana. Concretament, serà aquesta nit de dissabte a diumenge la nit del 12 al 13 d’agost, tot i que tant les nits prèvies com les posteriors, també es podrà gaudir dels Perseids.

Als observatoris d’arreu de Catalunya les places per gaudir d’aquest espectacle estan gairebé plenes. En el cas de la demarcació de Tarragona els millors llocs són les Muntanyes de Prades i la Serra del Montsant.

En aquesta zona podem trobar diversos municipis que van rebre el 2021 una certificació internacional de cel fosc protegit.

Una de les millors opcions és el municipi de Prades, que compta amb el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, el qual ofereix sessions d’observació amb telescopis de gran diàmetre.

En el cas d’enclavaments a l’Alt Camp, els municipis de Mont-ral i Farena, ubicats a una mitjana de 700 metres sobre el nivell del mar, són espais privilegiats per gaudir dels Perseids.

Al Priorat, el poble de referència per a poder gaudir de les Llàgrimes de Sant Llorenç és La Vilella Alta, ja que aquest es troba dalt d’un turó envoltat del Montsant.

Una altra ubicació pot ser el Castell Monestir d’Escornalbou recentment reobert després de tres anys de restauració.

Les Terres de l’Ebre també són una molt bona opció. La zona del Delta de l’Ebre, com les platges de la Marquesa o la dels Eucaliptus, també compten amb molt poca contaminació lumínica.

Una altra opció són els pobles abandonats com són el reconegut poble de La Mussara, pertanyent al terme municipal de Vilaplana, o el poble Vell de Corbera d’Ebre. El fet que siguin espais deshabitats els converteixen en llocs amb una molt baixa contaminació lumínica, condició indispensable si es vol fer una observació fructífera.

Els experts aconsellen gaudir de les nits dels Perseids sense l’ajuda d’aparells òptics i allunyant-se dels nuclis urbans per evitar la contaminació lumínica. Així doncs, la millor opció per apreciar el firmament és anar a indrets foscos on l’observació del cel sigui completament neta.

PUBLICITAT