El sector turístic del territori preveu tancar l’estiu amb el 65% d’ocupació

El sector turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre preveu tancar l’estiu amb una ocupació mitjana d’un 65%, una xifra que donen per bona tenint en compte els efectes de la covid-19. Segons la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), càmpings, apartaments turístics i el turisme rural són els allotjaments que han tingut millors xifres, especialment a les zones d’interior i a les Terres de l’Ebre. Els hotels de les grans localitats costaneres com Salou són l’altra cara de la moneda i han acusat la falta de turistes britànics i russos. Globalment, un 25% de l’oferta hotelera de la demarcació no ha obert i els que ho han fet han pogut omplir un 60% de les places.

Turistes fent-se una fotografia a les lletres de Salou. | ACN

El portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, apunta que les previsions “s’han anat complint” i el comportament ha estat similar tant a la Costa Daurada com a les Terres de l’Ebre, si bé a l’entorn del Delta i a les comarques d’interior hi ha hagut més ocupació. Guardià ho explica perquè són zones on no depenen tant del turisme rus i britànic, que aquest any pràcticament no ha arribat a la demarcació, i perquè són espais més naturals que durant la pandèmia els visitants han posat en valor. Els càmpings i apartaments turístics han presentat globalment xifres d’ocupació del 75% a l’agost. Uns resultats “bons”, per la FEHT.

La procedència dels turistes també ha variat respecte el que és habitual. Més enllà de la davallada de britànics i russos, el mercat estatal “s’ha fet fort”. “Fins ara era un 50% i enguany ha arribat al 70%”, detalla Guardià. “El francès ha funcionat molt bé, i l’alemany i l’holandès ha aguantat, sobretot a càmpings i apartaments turístics”, concreta. Pel que fa al tipus de públic, Guardià posa en valor que “cada vegada la força del turisme familiar és més important” i que, en termes globals, “el turisme segueix tenint vida”. “Quan el sector pot operar i hi ha una mobilitat normal, funciona”, afirma.

PUBLICITAT