Xerrada per combatre la vespa asiàtica invasora

L’espècie exòtica invasora té origen a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia, i va entrar a Europa pel sud de França. Tot i no ser especialment agressiva per a les persones, captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura i l’agricultura. Per aquest motiu, ha explicat la regidora d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudecanyes, Elisabet Puig, han organitzat la xerrada per conscienciar la ciutadania d’aquesta problemàtica, que afirma que des de l’any passat va en augment.

En la xerrada s’informarà sobre com identificar l’espècie respecte d’altres similars que poden generar confusió, com són els nius, on poden trobar-se, i què fer quan se’n detecta un. També s’explicarà com reduir els seus efectes sobre la societat, el medi ambient, l’apicultura i l’agricultura.

Aquesta xerrada forma part de la campanya de control de l’espècie, a càrrec de Jaume Zurita, que va arrencar a la primavera amb la captura selectiva de reines fundadores i l’eliminació de nius embrionaris, primaris i secundaris.

Autora: Marta Omella

PUBLICITAT