Una campanya forestal sense precedents a Tarragona

Aquest dijous ha tingut lloc la reunió de coordinació operativa de la Campanya Forestal 2023 a Tarragona. Aquesta està organitzada pels Bombers de la Generalitat per tal d’analitzar el risc d’incendi i coordinar cossos com els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra.

Una campanya forestal que ha començat de manera avançada i fa front “a una difícil situació per la sequera acumulada i la situació d’alerta d’estrès dels boscos”. El Cos de Bombers assegura que la situació no té precedents al país que afronten amb un reforç personal de 9 equips de prevenció activa i 33 ajudants d’ofici a la demarcació. A més la regió comptarà dos nous helicòpters i altres dos avions de vigilància i atac. Albert Castellet, cap regional de bombers a Tarragona, especifica que a la situació s’agreuja “pel mal estat dels embassaments, que dificulten les càrregues”.

Les pluges de les darreres setmanes han reduït el risc d’incendi immediat, però la campanya es manté complicada a l’espera de les precipitacions d’aquest mes. Enguany a la demarcació ja s’han produït 35 incendis i s’ha activat 111 vegades el nivell dos del pla alfa, motiu pel qual els cossos fan una crida a extremar la prudència.

Autor: Álvaro Rodríguez

PUBLICITAT