S’encén ‘El Cel de Prades’

El passat divendres l’Ajuntament de Prades va apagar els llums del municipi durant dues hores per la gravació del ‘timelapse’ del documental a càrrec de l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte i Aleix Roig.

Divendres es van apagar totes les llums del poble de Prades per poder gravar les seqüències del documental “El Cel de Prades”. Un treball conjunt d’Astroprades i l’Ajuntament del municipi. El documental busca reivindicar la qualitat del cel nocturn en el marc del projecte de futur Centre Astronòmic de Prades que s’ubicarà al Pla de la Guàrdia, a la mateixa vila vermella.

Aleix Roig, president de l’Associació Astroprades explica que la Generalitat està valorant protegir per llei el paisatge que ofereix el cel de nit, com ja es va fer l’any passat al Montsant. Roig valora l’apagada del divendres com un gran èxit i s’està treballant per una nova apagada el pròxim el 4 de maig coincidint amb la lluna plena.

Si tot va bé en una setmana tindran el primer tiser i el document final coincidint amb la Setmana Santa Astronòmica. El documental s’exhibirà al Centre d’Interpretació de les Muntanyes de Prades.

PUBLICITAT