Riudoms retira el “Monument als Caiguts” del cementiri

L’Ajuntament de Riudoms retira el “Monument als Caiguts” del seu cementiri municipal, inaugurat l’any 1954 i tenia per objectiu fer un homenatge a les persones del bàndol franquista mortes durant la guerra civil.

De conformitat amb la Llei de Memòria Històrica, s’ha procedit a la retirada de l’exposició en l’espai públic, la qual ha estat traslladada a l’Ajuntament del municipi. Aquesta acció va ser el resultat d’una proposta presentada per la CUP durant la sessió plenària de setembre de 2021, la qual va ser aprovada de manera unànime pels membres del consistori. L’Ajuntament també ha dut a terme la retirada de plaques amb simbologia associada al règim franquista de les façanes. De fet, s’ha identificat recentment una darrera placa pendent de la seva retirada, la qual ha estat eliminada en aquesta mateixa setmana.

La proposta presentada per la CUP i aprovada el setembre de 2021 també preveia l’establiment d’un espai al cementiri municipal destinat a preservar la memòria històrica, amb l’objectiu de retre homenatge a les persones que van perdre la vida durant la Guerra Civil i a les víctimes i individus reprimits durant el règim franquista. Aquesta iniciativa es troba actualment en procés de desenvolupament i es preveu que sigui implementada en els mesos vinents.

PUBLICITAT