Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d’Enceses

El dia sis de frebrer es tanca el període d’inscripció per les colles participants. La colla “Lo Golafre” de Tortosa es va fer amb el primer premi en la competició de l’any passat. 

Els amants dels focs, i carretilles tenen una cita el dissabte 4 de maig a Riudoms al 2n Concurs Nacional d’Enceses. La iniciativa, organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, pretén fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país.

Sergi Pedret, alcalde del municipi, valora la importància d’acollir aquest esdeveniment, que coincideix amb el 40è aniversari del CERAP, paraigües de la Colla de Diables de Riudoms. També destaca la importància de l’acte, que portarà a obrir el poble de portes cap enfora. L’alcalde ho considera una gran alegria:

La festa tindrà una doble ronda de competició: una sense restriccions, amb lliure elecció del material per fer l’encesa, i l’altra de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi, sense coneixement previ, a la seva disposició.

La primera edició del concurs va aplegar 470 diables d’11 colles participants i prop de 2000 assistents de públic. L’alcalde, Sergi Pedret, ex membre de la Colla de Diables de Riudoms, diu que sortiràn a guanyar. 

PUBLICITAT