Reus acull aquesta tardor diversos actes per commemorar l’Any Fabra

El mes de novembre tindran lloc a Reus diversos actes commemoratius de l’Any Fabra. L’activitat començarà amb un cicle de conferències titulat ‘El llegat de Pompeu Fabra’, que organitza Òmnium Cultural i que tindran lloc a la seva seu a les 19.30 h el dia 15 de novembre.

Dimarts 13 de novembre: Presentació del llibre “Control de plagues. 92 paraules catalanes per fumigar”, a càrrec de l‘autor, Enric Gomà.
Dimecres 14 de novembre: “Autoritats, senyories i excel·lències. De veritat el masculí és per als homes i el femení per a les dones?”, a càrrec de Carme Junyent.
Dimecres 21 de novembre: Presentació del número 103 de “Llengua Nacional” dedicat a Pompeu Fabra, a càrrec de Jordi Ginebra, comissari de l’Any Fabra, i el director i la subdirectora de la revista.
Divendres 30 de novembre: ‘Pompeu Fabra, defensor de la nació catalana: el compromís polític’, a càrrec de Joan Martí Castell.

Per cloure l’any Fabra, tot i que algunes activitats s’allarguen fins al 2019, el dia 1 de desembre a les 12.30 h l’Ajuntament de Reus inaugurarà un monument dedicat al seny ordenador de la llengua que se situarà prop de la plaça Pompeu Fabra, a tocar del parc de Sant Jordi. La iniciativa, que s’ha fet seva la Comissió de l’Any Pompeu Fabra a Reus, sorgeix d’una proposta de les entitats excursionistes de la ciutat, que tindran un paper rellevant en l’acte, i comptarà amb la participació d’alumnes de l’Escola Pompeu Fabra de Reus entre altres.

PUBLICITAT