Rebuig unànime per les línies de Molt Alta Tensió al territori

Les institucions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès uneixen força per rebutjar les línies de Molt Alta Tensió que proposa l’empresa Forestalia. El projecte vol construir cinc parcs d’energies renovables a l’Aragó per després transportar l’electricitat fins al Baix Llobregat.

Pla general dels alcaldes i representants municipals que presenten al·legacions en contra la MAT de Forestalia. Foto del 7 de setembre del 2021 (Horitzontal).

Es tracta, d’una línia que creua 35 municipis de la demarcació de Tarragona, i 22 són espais d’interès natural. Ja s’hi gan presentat al·legacions conjuntes i des de les administracions supramunicipals i els consells comarcals s’han unit per mostrar el seu rebuig. Al Baix Camp, son diversos els municipis afectats per la MAT. És el cas de l’Aleixar, la Selva del Camp, Alforja, Almoster o Duesaigües.

Així ho explicava la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Després de poder analitzar el projecte, des de les administracions han trobat quinze consideracions que fan que hi estiguin en contra. La més destacada és que hi ha que creuen que la iniciativa de Forestalia incompleix la llei del sector elèctric.

Segons exposen, la normativa preveu que les empreses que generen electricitat la portin mitjançant línies d’evacuació fins a les línies de transport, i el transport només el pot fer Red Eléctrica Española (REE).

A més, també es denuncia que la MAT tindria una capacitat per moure energia equivalent a quatre centrals nuclears, un volum molt superior als cinc projectes de renovables que el presentat pel clúster aragonès.

PUBLICITAT