Quim Calatayud podria ser nomenat president de la Diputació

Després de quatre anys de govern d’ERC a la Diputació de Tarragona amb Noemí Llauradó al capdavant, l’ens supramunicipal tindria un canvi de cara la nova legislatura. Segons ha publicat el Diari de Tarragona, PSC i Junts tindrien ja un “preacord” que li donaria la presidència de la Diputació de Tarragona a Junts, en concret a Joaquim Calatayud, alcalde en funcions de les Borges del Camp que en les eleccions del 28 de maig va repetir la majoria absoluta amb 6 dels 11 regidors.

Calatayud és alcalde de les Borges del Camp des de l’any 2007, diputat al Parlament de Catalunya des del 2021 i va ser president del Consell Comarcal del Baix Camp entre els anys 2019 i 2021.

No obstant això, l’acord encara no és oficial i ERC, encara que va retrocedir d’11 diputats a 9 en els recents comicis, continua sent el partit principal a la Diputació per davant del PSC i Junts, amb 8 cadascun, i res descartaria que Llauradó tornés a presidir la institució provincial a canvi de recolzar el govern de PSC i Ara Reus a la capital del Baix Camp.

PUBLICITAT