Protecció Civil reporta a l’Estat els problemes del sistema d’alertes mòbils

Protecció Civil de la Generalitat ha traslladat als seus homòlegs de l’estat els “anòmalament baixos” resultats que ha tingut la prova d’alertes mòbils a la província de Tarragona i demana solucions a l’eina.

Ja tancada l’enquesta, més del 90% dels usuaris d’una de les grans companyies mòbils asseguren haver rebut el missatge correctament. Per contrapart, els ciutadans vinculats als altres dos grans serveis de telefonia reporten una taxa d’enviament per sota del 10%. Resultats que fan que, en el global, només un 37,5% dels ciutadans que han respost l’enquesta manifesten haver-la rebuda. Joan Carles Francès, cap del Servei Territorial de Protecció Civil a Tarragona, assegura que “el simulacre ha estat útil per trobar les mancances de l’eina”.

Aquesta és la segona prova massiva que es fa a Catalunya i a l’estat, després d’una millor resposta a la província de Lleida. La situació ha estat reportada a la Dirección General de Protección Civil del Ministeri de l’Interior, creadora i administradora de l’eina d’enviament massiu

Autor: Álvaro Rodríguez

PUBLICITAT