Perilla el sector de l’avellana?

La nova presidenta de la DOP Reus, Ester Gomis ha passat pels microfons del programa “Carrer Major” per parlar de quin rumb prendrà la DOP Reus i en concret el sector de l’avellana. Gomis, ha explicat que aquest no serà un mandat continuïsta, però que “les coses que s’han fet bé, no es canviaran”.

Primer pla d'un grapat d'avellanes i d'un fullet promocional de les jornades 'Temps d'Avellana', durant l'acte de presentació a Reus. Imatge del 26 de setembre del 2019. (Horitzontal)

La nova presidenta ha assenyalat que la collita durant l’any 2021 “no ha sigut tant llarga com s’esperava” a causa de les plujes irregulars durant la pròpia collita del fruit de l’avellana. Amb tot, Gomis ha alertat a més, que tot i la bona collita i el canvi de tendència “el sector penja d’un fil a Catalunya” per unes polítiques de “gran producció, quan es tracta d’un país petit” i que, finalment no s’ha apostat per un sector de qualitat.

A més, Ester Gomis ha assenyalat al programa “Carrer Major” que el sector agrícola s’ha utilitzat com a moneda de canvi per a grans corporacions a preus baixos i que, si no es canvia aquest model, podria arribar a perillar el sector de l’avellana.

PUBLICITAT