Mor Josep Maria Folch, llegenda del motociclisme de resistència

El reusenc Josep Maria Folch, fundador d’un dels equips de resistència més exitosos, el Folch Endurance, mor als 78 anys. Conegut com el ‘Mag de Reus’, per la seva capacitat de posar a punt la configuració de la motocicleta, va aconseguir alçar-se fins a l’esglaó més alt del podi fins a 11 ocasions a les 24 Hores de Montmeló, sent l’última vegada l’any 2017.

Tot i que els inicis de l’equip van ser amb una Montesa, des del 1983 va iniciar la seva relació ininterrompuda amb la marca del diapasó, Yamaha, amb la qual van competir pilots com Domingo Gil, Juan Porcar, Joan Garriga, Kenny Noyes i el seu fill, Dennis, entre altres. A més, el seu equip també va participar en proves importants com les 24 Hores de Le Mans o les 8 Hores de Suzuka i va obtenir un meritori tercer lloc en el Mundial de Resistència l’any 2008.

Per altra banda, casualment la seva mort arriba la mateixa setmana en què es disputarà les 24 Hores de Montmeló d’enguany i l’organització confirma que Folch tindrà un homenatge abans de l’inici de la prova.

PUBLICITAT