Mont-roig del Camp instal·larà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees

Mont-roig del Camp preveu instal·lar un parc fotovoltaic de 96 hectàrees per subministrar energia a empreses que s’estableixin al municipi. Aquest projecte ve de la mà de l’arribada de l’empresa de components per a bateries ILJIN que el passat mes de maig es va conèixer que s’establiria al municipi.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, explica que les fàbriques que s’instal·laran són considerades electrointensivas i que una de les grans problemàtiques que van amenaçar la viabilitat del projecte era l’arribada d’energia, “a pesar de comptar amb una central nuclear a tan sols 15 quilòmetres de distància”. Per aquest motiu, afirma que s’haurà de fer una modificació del pla general.

Per aquest motiu l’ajuntament ja està negociant amb els veïns propietaris de diversos terrenys sense explotació per la seva compravenda. Per altra banda, l’alcalde també assegura que estan buscant altres empreses relacionades amb el sector de les bateries que estiguin interessades a establir-se al municipi.

PUBLICITAT