L’ús de bosses plàstic d’un sol ús s’ha reduït a la meitat durant els darrers deu anys a Catalunya

El director de l’Agència Catalana de Residus i alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ho ha explicat en una entrevista al programa Carrer Major.

El 2009 es va arribar a un acord amb les grans superfícies per tal que fessin pagar per les bosses de plàsitc. La mesura ha estat efectiva i Llort ha detallat que en aquests deu anys s’ha aconseguit reduir en un 50% les bosses d’un sol ús. Es calcula que això ha suposat un estalvi de mil milions de bosses.

El director de l’Agència Catalana de Residus ha explicat que el següent pas serà implantar l’ús de bosses compostables. Aviat se’n començarà a fer una prova pilot.

L’objectiu que es marca el govern català és que d’aquí dos anys, el 2021, totes les bosses que s’utilitzin en els supermercats siguin compostables.

D’altra banda, en clau local, l’Ajuntament de Riudecanyes, que presideix Tost, ha engegat una campanya per frenar el consum de bosses de plàstic transparent, les que s’utilitzen per fruita i verdura. Amb aquest objectiu s’han repartit als comerços del poble 300 lots de5 bosses de malla reutilitzables.

PUBLICITAT