Les famílies d’Arbolí reclamen una escola pública i s’autogestionen una

El municipi de l’Arbolí lluita per poder tenir una escola pública pels seus infants. Les famílies residents en aquest municipi de poc menys de 100 habitants, darrerament han reconvertit un espai autogestionat per poder deixar els seus fills sense haver-se de desplaçar a altres poblacions més grans.

L’espai “La Muntanya” és un magatzem que funciona com a llar d’infants muntada pels mateixos pares i que, entre ells paguen a una educadora que compta amb la disposició de l’Ajuntament en rehabilitar aquest antic magatzem.

A l’espera que Educació pugui tirar endavant un projecte d’escola pública on, segons el director territorial, es troba en estudi perquè en 2 anys es pugui dur a terme aquest projecte, al municipi ja han pogut improvisar de moment aquest emplaçament.

A l’Arbolí la gran majoria de persones són famílies joves que han emigrat a un entorn rural amb ganes de formar-hi una família i davant la necessitat de portar els seus fills a l’escola, l’espai “La Muntanya” s’ha convertit en la llar d’infants de l’Arbolí.

PUBLICITAT