L’ACA estudia gairebé buidar el pantà de Riudecanyes per salvar la collita

L’Agència Catalana de l’Aigua estudia regar els avellaners del Baix Camp i Tarragonès amb l’aigua del pantà de Riudecanyes. D’aquesta manera el pantà es buidaria gairebé, ja que sortirien 0,26 hm3 d’aigua dels 0,34 que queden. Per tant, es respectaria el previst en la comissió de desembassament portada a terme el passat mes de març que estableix un mínim entre els mesos d’abril i setembre.

No obstant això, abans de prendre cap decisió la prioritat és garantir l’aigua potable de Riudecanyes que s’abasteix únicament del pantà i Acció Climàtica hi està treballant. Per aquest motiu, la setmana vinent, una empresa farà una prospecció per obrir un nou pou que podria proporcionar l’aigua de boca necessària. A la vegada, el departament negocia amb l’empresa Forestal Catalana la retirada de peixos del pantà per evitar la mort d’aquests.

Per un altre costat, demà divendres 30 de juny hi ha prevista una reunió entre l’ACA i l’Ajuntament de Riudecanyes per a decidir com abordar la situació. Per la seva part, la Comunitat de Regants de Riudecanyes està redactant una memòria per determinar quant costaria el projecte de la reutilització d’aigua de la depuradora de Reus com a solució final per salvar les plantacions.

PUBLICITAT