La sequera també provoca restriccions al refugi de la Mussara

El refugi de la Mussara, un dels pics de Vilaplana, també s’ha vist afectat per les restriccions de la sequera i ha produït una davallada de campistes.

Aquest lloc és habitual que el visitin els amants de la muntanya, ja que té unes vistes arreu tot el Baix Camp i que molts d’ells es quedin a dormir o a acampar al refugi. Tot i així aquest estiu no han pogut oferir els serveis al 100% perquè han hagut de tancar els lavabos, la zona de rentar els plats i les dutxes. Això es deu que la mina de la qual disposaven el refugi no dona aigua des del mes de març, i tot i tenir una bassa bastant gran, l’aigua s’ha anat gastant. És per això que van haver de contractar una empresa amb l’Ajuntament de Vilaplana, que els permetés omplir de nou aquesta bassa amb aigua potable, però actualment el seu cost és bastant elevat. Miquel Cardona, un dels guardes del refugi de la Mussara explica si aquest fet ha passat alguna vegada abans.

Cardona ha esmentat també que “cada vegada el tema de l’aigua és més complicat i com a societat hem de fer un consum més responsable” i que esperen que les pluges de la tardor solucionin aquesta problemàtica.

PUBLICITAT