La Muntanyes de Prades Epic Trail conclou amb molt d’èxit 

Aquest cap de setmana s’ha estrenat la Muntanyes de Prades Epic Trail (MDP) i ha constat de la participació de més d’una vintena de nacionalitats diferents en les tres distàncies, les quals han tingut una dotació de vint-i-vuit mil euros.

muntanyes de prades

Els 100 km i 5.254 m positius de la Muntanyes de Prades va ser la primera a iniciar-se el dissabte 11 de novembre a les 6.00 h del matí. Amb els frontals il·luminant en els primers trams, els corredors van sortir amb l’objectiu d’arribar a una de les joies més reconegudes pels esports de muntanya, Siurana, un gran motivant per encarar els darrers quilòmet res del desafiament. Azara García (12 h, 49′, 21″) i Miguel Arsénio (11 h, 17′, 28″) van ser els primers vencedors de la història d’aquest tram.

La distància de 59,8 km va emportar-se-la Julen Calvo (5 h, 47′, 13″) i Oihana Kortazar (6 h, 38′ , 12″ ‘). En el cas de la categoria masculina, el coneixement del terreny va ser el factor clau que va marcar la victòria, ja que Raul Butaci va arribar solament 17 segons darrere de Calvo. Per contra, en la categoria femenina, la guanyadora semblava ser clara des d’un principi.

I, en darrer lloc, el tram de 25,9 km i 1.250 m de desnivell positiu, celebrat el diumenge dia 12, va ser per Miquel Corbera amb un total de dues hores, cinc minuts i trenta-dos segons i per l’amfitriona Ines Astrain que es va coronar amb dues hores, trenta minuts i quaranta-nou segons.

La creació d’aquest projecte ha estat amb el fi d’arribar a ser una de les principals curses de final de temporada. Uns trams que combinen recorreguts bells, salvatges i variats, que mostren tot l’atractiu d’aquesta serra banyada per la Costa Daurada.

PUBLICITAT