La cara i al creu a Riudoms

Junts x Riudoms va obtenir la majoria absoluta a les eleccions i encara una nova legislatura. Aquest cop encapçalada per Sergi Pedret. Tot i això, la composició del consistori variarà molt respecte aquesta pasada legislatura.

ERC es veu com l’opció de futur

ERC guanya dos regidors i passa de 411 vots a 918, sent l’opció per al 28% dels votants. Ricard Gili, cap de llista del partit republicà, valora molt positivament els resultats i veu el seu partit com l’opció de futur (àudio)

Gili, que serà cap de l’oposició, es pren aquesta legislatura  com una oportunitat per demostrar que ERC pot governar d’aquí 4 anys (àudio)

La creu és la CUP

L’altre cara de la moneda és la CUP. Tot i que els anticapitalistes consideren el seu projecte consolidat, el partit liderat per Enric Jodar ha perdut un regidor i 200 vots.  

Des del partit es considera que en aquestes eleccions municipals no s’ha valorat suficient la feina feta pel partit en la legistatura 2015-2019. Atribueixen la baixada a 400 vots a les dinàmiques nacionals i a la proximitat amb altres conteses electorals.

El partit liderat per Jodar, però, també fa autocrítica i considera que, probablement, no han sabut fer valdre la feina feta a l’Ajuntament i al Consell Comarcal. Tot i això la CUP assegura que en els propers quatre anys treballarà per aconseguir canvis reals a l’Ajuntament de Riudoms i vetllaràn perquè tant l’equip de govern com la resta de grups de l’oposició compleixin amb els compromisos adquirits amb els ciutadans.

EL PSC, opció no independentista

Tant el líder d’ERC com de la CUP coincideixen que l’entrada del PSC (1 regidor) ha estat l’opció de vot per aquells riudomenc i riudomenques no independentistes.

PUBLICITAT